Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Live η επέτειος της δολοφονίας - "Βροχή" οι μολότοφ στα Εξάρχεια - Τεράστιες καταστροφές - Σε εξέλιξη πετροπόλεμος



- Επτά χρόνια έχουν περάσει από την 6η Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.
- Σε μυστική επιχείρηση της Ασφάλειας βρέθηκαν σε κρυψώνα περισσότερες από 100 έτοιμες βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κροτίδες.
- “Βροχή” πέφτουν οι μολότοφ στη Στουρνάρη, μέχρι και σε μπαλκόνια! – Έκαψαν περίπτερο – Έριξαν μολότοφ στον ιδιοκτήτη που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, αλλά και σε πυροσβέστες!
- Βαρβαρότητα της αστυνομίας στην πορεία των αντιεξουσιαστών! - Σύμφωνα με καταγγελίες, άρχισαν να χτυπούν χωρίς λόγο με σκοπό να "σπάσουν" την πορεία.
- Αντιεξουσιαστές πετούσαν μολότοφ, πέτρες και νεράντζια - "Βροχή" τα δακρυγόνα.
- Φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα - Έχουν γίνει 25 προσαγωγές.
- Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης και την Κομοτηνή.
- Στη Θεσσαλονίκη, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Πριν από επτά χρόνια, ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια από αστυνομικά πυρά, με την δολοφονία αυτή να προκαλεί άνευ προηγουμένου επεισόδια και συγκρούσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας τις επόμενες ημέρες.

Η Αθήνα είχε σχεδόν... κατεδαφιστεί, με τις συμπλοκές να είναι καθημερινό φαινόμενο για κάποιες μέρες, κάτι που δυστυχώς επαναλαμβάνεται και τα τελευταία χρόνια.
Ήδη χθες, για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, ενώ για κακή τους τύχη στο "μάτι του κυκλώνα" βρέθηκαν και τέσσερις τουρίστες, εκ των οποίων ο ένας τραυνματίστηκε.
Ωστόσο και το βράδυ της Παρασκευής τα στενά των Εξαρχείων έγιναν... γης μαδιάμ, με τους νεαρούς που συμμετείχαν στα επεισόδια να ρίχνουν δεκάδες βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών, για να διαρκέσει τελικά αυτός ο "πόλεμος" αρκετές ώρες.
Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό από την συντακτική ομάδα του newsit.gr όλα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Στουρνάρη και στα γύρω στενά της οδού Τοσίτσα εξακολουθεί να υπάρχει ένταση με ρίψεις μολότοφ και πετροπόλεμο μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.
Ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, στην οδό Ζαΐμη.


  Επεισόδια στο Βόλο και επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα
Οδοφράγματα από φλεγόμενους κάδους άρχισαν να στήνονται νωρίτερα, στην Λεωφόρο Δημητριάδος, στο κέντρο του Βόλου.

Η ένταση, ξεκίνησε μετά την πορεία μνήμης από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η οποία κατέγραψε μαζική και δυναμική συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών.
  Περιμένοντας την επόμενη κίνηση...


  25 προσαγωγές
Σε 25 ανήλθαν οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.


  Καταστροφές σε αυτοκίνητα


  Επεισόδια και δακρυγόνα στην Κρήτη
Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου ομάδες αντιεξουσιαστών "συγκρούονται" με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

  Χάος στα Εξάρχεια - Φωτογραφίες





  Μεγάλη ένταση στην Τοσίτσα
Συνεχίζεται ο πετροπόλεμος και η ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων και βεγγαλικών στην οδό Τοσίτσα, στα Εξάρχεια, όπου πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.
Αποκλεισμένοι είναι όλοι οι κάθετοι δρόμοι.
  Πετροπόλεμος στη Στουρνάρη



  Φωτογραφίες από τα επεισόδια




  Επιτέθηκαν σε πυροσβέστες
Πυροσβέστες έσπευσαν στην πολυκατοικία για να σβήσουν φωτιά που είχε προκληθεί από ρίψη μολότοφ σε μπαλκόνι και δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές.
  Φωτιά σε μπαλκόνι πολυκατοικίας
Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ σε μπαλκόνι πολυκατοικίας, και τυλίχθηκε στις φλόγες.
  Δέκα προσαγωγές
Δέκα προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και των αστυνομικών δυνάμεων.
  Επίθεση με βόμβες μολότοφ
Αστυνομικοί κοντά στη Στουρνάρη δέχτηκαν επιθέσεις με εμπρηστικές και εκρηκτικές βόμβες μολότοφ.
Περιπολίες κάνει πάνω από την περιοχή ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.





  Πεδίο μάχης η Στουρνάρη


Δεν υπάρχουν σχόλια: