Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Αστεροειδής-τέρας πλησιάζει τη Γη: Έτσι θα είναι το τέλος του κόσμου; (photos)



Φόβους για έκτακτα ακραία φυσικά φαινόμενα λόγω ενός αστεροειδούς-τερατος που θα πλησιάσει μια ανάσα από τη Γη την παραμονή των Χριστουγέννων, εκφράζουν οι επιστήμονες, «ερεθίζοντας» έναν καλλιτέχνη να δημιουργήσει δραματικές εικόνες για κάθε ενδεχόμενο «τέλος του κόσμου».
Ο κολοσσιαίος αστεροειδής, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος από ό, τι υπολογίσουν, καθώς μέρος της μάζας του ίσως περιβάλλεται από σκοτάδι, θα πλησιάσει σήμερα τη Γη σε πολύ κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα η βαρυτική έλξη του να «πυροδοτήσει» την εκδήλωση φυσικών φαινομένων, όπως σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων.


asteroidis
Ο διαστημικός βράχος, πλάτους περίπου 2,5 χιλιομέτρων (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), θα μπορούσε να εξαφανίσει μια ολόκληρη ήπειρο εφόσον τη χτυπήσει, ενώ είναι ένας από τους 17 που παρακολουθείται από τη NASA λόγω αυξημένης επικινδυνότητας για τον πλανήτη μας.
Η είδηση μάλιστα ότι ο 2003 SD220 πλησιάζει τη Γη χωρίς τον Άγιο Βασίλη και δώρα, έχει ρίξει λάδι στη φωτιά της φημολογίας ότι ένας μυστηριώδης πλανήτης X, με μέγεθος τετραπλάσιο του Δία, θα περάσει επίσης για ένα «γεια». Σύμφωνα πάντως με τους ακόμα περισσότερους καταστροφολόγους, η «επίσκεψή» του ίσως σηματοδοτήσει και το «τέλος του κόσμου», τουλάχιστον όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα.
Και κάπως έτσι ο καλλιτέχνης από το Οντάριο του Καναδά, απαθανάτισε την «Αποκάλυψη», καλύπτοντας κάθε πιθανή νέα εκδοχή του «νέου κόσμου» (gallery).
asteroidis2
Και μπορεί ο αστεροειδής να πλησιάσει τη Γη σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη των 10 εκατομμυρίων χιλιομέτρων – ασφαλή για τα κοινά θνητά μάτια – ωστόσο λόγω ενός φαινομένου γνωστού ως Yarkovsky, οι επιστήμονες (φοβούνται ακόμα περισσότερο) ότι θα αλλάξει τροχιά…
ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: