Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Σχεδίαζαν επικίνδυνη οικονομική επίθεση κατά της Ελλάδας την Κυριακή - ΑΠΕΤΡΑΠΕΙ την τελευταία στιγμή



Σχεδίαζαν επικίνδυνη οικονομική επίθεση κατά της Ελλάδας την Κυριακή - Πώς Ομπάμα και Σαπέν την απέτρεψαν την τελευταία στιγμή




- Την είδηση αυτή για την οικονομική επίθεση έκανε γνωστή ελληνική διπλωματική πηγή στο Λονδίνο

- Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δηλώσεις Ομπάμα και Σαπέν απέτρεψαν αυτή την επίθεση την Κυριακή

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις και σενάρια έχει προκαλέσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η αποκάλυψη από ελληνική διπλωματική πηγή πως την Κυριακή το πρωί υπήρξε μεγάλη ένταση σε όλη τη γηραιά ήπειρο με αφορμή την Ελλάδα.

Η πηγή ανέφερε πως το εχθρικό προς την Ελλάδα, μπλοκ του Eurogroup ετοίμαζε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη οικονομική επίθεση κατά της Ελλάδας, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, απετράπη την τελευταία στιγμή από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και του γάλλου υπουργού Οικονομικών, κ. Σαπέν που έστω και με διακριτικό τρόπο στήριζαν την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στα μέτρα λιτότητας, φαίνεται πως ήταν αρκετές για να αποτρέψουν μία τέτοια κίνηση, τις συνέπειες της οποίας θα βλέπαμε το πρωί της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 News σημείωσε πως “είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο παρατεταμένο μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια κακοφορμισμένη πληγή στο πλευρό της ευρωζώνης”.

ΠΗΓΗ : NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: