Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Απαγόρευση διαδηλώσεων σε συνοικία της Κορσικής


Ο νομάρχης της Κορσικής απαγόρευσε την Κυριακή τις διαδηλώσεις στη λαϊκή συνοικία όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί ρατσιστικές ταραχές και είχε βεβηλωθεί μια μουσουλμανική αίθουσα προσευχής.

Η απαγόρευση θα ισχύει «τουλάχιστον μέχρι τις 4 Ιανουαρίου» και «αφορά όλες τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις», διευκρίνισε ο νομάρχης Κριστόφ Μιρμάν μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Αψηφώντας την απαγόρευση, περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι σήμερα το απόγευμα στη συνοικία των Κήπων του Αυτοκράτορα, στο Αιάκειο, η οποία είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την Παρασκευή και το Σάββατο εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη φωνάζοντας συνθήματα όπως «Έξω οι Άραβες» και «Είμαστε στο σπίτι μας».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από μια επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον πυροσβεστών και αστυνομικών τη νύχτα της περασμένη Πέμπτης. Την επόμενη ημέρα, εκατοντάδες διαδηλωτές πήγαν στους Κήπους του Αυτοκράτορα αναζητώντας τους δράστες και μια ομάδα από αυτούς λεηλάτησε μια μουσουλμανική αίθουσα προσευχής.

Δύο 20χρονοι συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο των ερευνών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου, ανέφερε μια δικαστική πηγή.
ΠΗΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: