Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Τα μάτια στον ουρανό! 5 πλανήτες ταυτόχρονα ορατοί από τη Γη


 

Μια ακόμα φορά που τα τηλεσκόπια θα πάρουν φωτιά, με τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Κρόνο, τον Άρη και τον Δία να είναι ταυτόχρονα ορατοί από τη Γη.

Οι 5 πλανήτες θα είναι ταυτόχρονα ορατοί από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και το θέαμα θα διαρκέσει για έναν μήνα. Ήδη 4 από τους 5 πλανήτες είναι ορατοί στον πρωινό ουρανό, αλλά ο Ερμής θα κάνει την είσοδό του στην "παρέα" από αύριο. Το Earthsky αναφέρει πως οι άνθρωποι που ζουν σε γεωγραφικά πλάτη μέσα στο βόρειο ημισφαίριο μπορούν να δουν καλύτερα τον Ερμή μιάμιση ώρα πριν από την αυγή. Στο νότιο ημισφαίριο θα είναι ορατός 2 ώρες πριν την ανατολή του ηλίου.


Είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, στις 7 Φεβρουαρίου θα είναι η καλύτερη στιγμή να δούμε τον πιο κοντινό πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Είναι η πρώτη φορά που οι πλανήτες θα είναι ορατοί την ίδια στιγμή τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πάντως άλλα 10 χρόνια για να το δούμε ξανά, καθώς όπως αναφέρει το The Conversation το φαινόμενο θα επαναληφθεί τον Αύγουστο.
Πηγή: Abcactionnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: