Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία! Τουλάχιστον 28 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

 

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 61 τραυματίστηκαν απόψε στο κέντρο της Άγκυρας, όπου διαπράχθηκε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στόχευε στρατιωτικά οχήματα, σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφορίες για το ποιος ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.
Όπως τόνισε ο Κουρτουλμούς, ο οποίος ασκεί παράλληλα καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια.
Σε ανακοίνωση του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και υπογράμμισε πως η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία και σημειώθηκε καθώς ήταν σταματημένα σε φωτεινούς σηματοδότες. Στα λεωφορεία επέβαινε προσωπικό του στρατού.

Η επίθεση αυτή, που σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, την έδρα του γενικού επιτελείου στρατού και άλλα κυβερνητικά κτίρια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
ΠΗΓΗ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: