Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Πτώση ελικοπτέρου: Εντοπίστηκε η σορός του Αναστάσιου Τουλίτση

 

 

Τραγικός επίλογος στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του χειριστή του ελικοπτέρου AB212 που κατέπεσε χθες στη Νήσο Κίναρο κατά τη διάρκεια άσκησης.

Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν υποψίες ότι το σώμα του άτυχου κυβερνήτη είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του ελικοπτέρου αλλά στάθηκε αδύνατο να προσεγγίσουν οι διασώστες χθες, πρώτη ημέρα των ερευνών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σορός του άτυχου κυβερνήτη εντοπίστηκε σε χαράδρα, εγκλωβισμένη μέσα σε ένα κομμάτι του μοιραίου ελικοπτέρου.


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διασώστες της ΕΜΑΚ που έφτασαν στη νήσο Κίναρο από την Πέμπτη (11.02.2016) λίγες ώρες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού πέρασαν το βράδυ στο σημείο εκείνο! Άναψαν φωτιές για να ζεσταθούν και με το πρώτο φως της ημέρας συνέχισαν την αναζήτηση, μέχρι που βρήκαν τον άτυχο Αναστάσιο Τουλίτση.
Ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου Αναστάσιος Τουλίτσης ήταν πολύ έμπειρος χειριστής με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του.

Τα σωστικά συνεργεία ξεκίνησαν τη διαδικασία περισυλλογής της σορού. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής της σορού του κυβερνήτη Αναστάσιου Τουλίτση, θα μεταφερθούν στην Αθήνα οι σοροί των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού. Η νεκροψία-νεκροτομή θα γίνει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
ΠΗΓΗ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: