Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Δεν πέρασε ο τσαμπουκάς των Τούρκων… Αποχώρησε η Κορβέτα TCG Bodrum (F-501) ,’Οταν η Φ/Γ «Σπέτσαι» μπήκε στη μέση!


 

Δεν πέρασε ο  Τούρκικο τσαμπουκάς  και αποχώρησε η Τουρκική Κορβέτα TCG Bodrum (F-501)  όταν η Φ/Γ «Σπέτσαι» μπήκε στη μέση!

Αναγκάστηκε να αποχωρήσει η Τουρκική Κορβέτα TCG Bodrum (F-501) απο την Θαλάσσια  περιοχή Νότια της Ρόδου όταν η Φρεγάτα μας μπήκε ανάμεσα στο Τούρκικο και στο Ιταλικό με άγριες διαθέσεις!
Συγκεκριμένα, η τουρκική κορβέτα  TCG Bodrum (F-501) έπλευσε στα διεθνή ύδατα Νότια της Ρόδου και Νοτιοανατολικά της Καρπάθου και δι’ ασυρμάτου ειδοποίησε το ιταλικό σκάφος «Odin Finder» ότι παρανόμως επιχειρεί σε μια περιοχή η οποία – κατά τον πάγιο ισχυρισμό της Άγκυρας – ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Λίγο μετά την παρέμβαση της τουρκικής κορβέτας, στην περιοχή έπλευσε και η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» η οποία βρισκόταν στην Κίναρο στο πλαίσιο των ερευνών για το δυστύχημα του ελικοπτέρου Agusta Bell. ,φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής η Φ/Γ «Σπέτσαι» απο την Τουρκική Κορβέτα TCG Bodrum (F-501)

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της  δεύτερης ημέρα ενώ το Ιταλικό σκάφος συνέχιζε κανονικά της εργασίες η Τούρκικη Κορβέτα κινήθηκε προς το Σκάφος …Τότε η Φρεγάτα μας μπήκε ανάμεσα στο Τούρκικο και στο Ιταλικό με άγριες διαθέσεις !

Οι Τούρκοι ανέκρουσαν πρύμνα και εγκατέλειψαν άρον -άρον την περιοχή όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχαν φτάσει και υποβρύχια …Η Αντίδραση στον Τσαμπουκά των Τούρκων ήταν η ενδεδειγμένη και απέδωσε !
ΠΗΓΗ http://veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: