Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Παραμύθι το "Θερμοκήπιο" για να μαζεύουν "πράσινους" φόρους; Η Ανταρκτική μεγαλώνει





Η επιφάνεια του θαλάσσιου πάγου στην Ανταρκτική έφθασε το ετήσιο ανώτατο όριο-ρεκόρ σε όλη την ιστορία των παρακολουθήσεων - τα 19,44 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Δηλαδή ξεπέρασε κατά 1 εκατομμύριο και πάνω το μεσαίο όριο την περίοδο 1979-2000.
Στην Αρκτική δε, φέτος σημειώθηκε ακριβώς το αντίθετο ρεκόρ.
Η επιφάνεια του θαλάσσιου πάγου στο Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό στις 16 Σεπτεμβρίου έφθασε το ετήσιο χαμηλό επίπεδο 3,41 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, κάτι που στάθηκε το πρωτάκουστα χμηλό σε όλη την ιστορία των δορυφορικών παρατηρήσεων.

Δηλαδή ότι χάνεται στην Αρκτική βρίσκεται στην Ανταρκτική αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα στο φαινόμενο του "Θερμοκηπίου" καθότι αποκαλύπτεται ότι ο σκόπός δημιουργίας του ήταν η δημιουργία παγκό -
ΠΗΓΗ http://master-lista.blogspot.gr/2014/09/blog-post_86.html?spref=fb#sthash.DA6jzfzI.dpuf

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η μεγαλύτερη παραμύθα είναι το λυώσιμο τών Αρκτικών πάγων οι οποίοι επιπλέουν στο νερό. Όπως το παγάκι στο ποτήρι αν λυώσει δεν αλλάζει την στάθμη έτσι και ο Αρκτικός πάγος αααααν λυώσει δεν κάνει τίποτε.

επιπλέον δεν υπάρχει καμμία σοβαρή επιστημονική απόδειξη ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία ούτε ότι αν γίνεται το πρώτο τότε οφείλεται στο διοξείδιο τού άνθρακα ή σε κάποια άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα.

τέλος σε κείμενα τού 800 μ.Χ. αναφέρεται ότι εκείνον τον καιρό είχε ανέβει τόσο η θερμοκρασία που φυτρώνανε σταφύλια στην Σκωτία. Δηλαδή μπορεί να υπάρξει τεράστια μεταβολή τής θερμοκρασίας μέσα σε μια ζώνη για κάποια περίοδο. Πιθανόν την ίδια στιγμή οι πόλοι να ρίχνουν περαιτέρω την θερμοκρασία τους.