Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Το αρχαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο είναι 1.300 ετών


Toν τίτλο του παλαιότερου ξενοδοχείου στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί η ίδια οικογένεια για 46 γενιές, για περισσότερα από 1.300 χρόνια, απολαμβάνει το Hoshi Ryokan στην Ιαπωνία.
Πρόκειται για ένα είδος παραδοσιακού ιαπωνικού inn, στην πόλη Κομάτσου και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως το παλαιότερο στον πλανήτη. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 718 και μέσα στους αιώνες έχει εξελιχθεί. Σήμερα, διαθέτει 100 δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει έως 450 επισκέπτες.

upl5714f0ec3c2f6
Σύμφωνα με τους θρύλους, ο θεός του βουνού Hakusan επισκέφθηκε έναν βουδιστή ιερέα και του είπε να ανακαλύψει μία υπόγεια θερμοπηγή στο γειτονικό χωριό. Όταν η πηγή βρέθηκε, ο ιερέας ζήτησε από το μαθητή του, τον Garyo Saskiri, να κτίσει και να λειτουργήσει ένα σπα στο σημείο αυτό. Έκτοτε, η οικογένεια Hoshi λειτουργεί το ξενοδοχείο.
upl5714f0c8e5395
Σήμερα στο ξενοδοχείο μπορούν να μείνουν επισκέπτες από κάθε μέρος της γης. Το στυλ διακόσμησης των εσωτερικών του χώρων έχει γίνει μοντέρνο, ενώ άλλα μέρη του ξενοδοχείου έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: