Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ασέβεια Τούρκων: Δεν άφησαν Έλληνα αξιωματικό να πάει στην κηδεία του πατέρα του!

 

Πέρα από τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο και τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, οι Τούρκοι απέδειξαν πως υπάρχουν φορές δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Απόδειξη ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη ανήμερα του Πάσχα στη γερμανική φρεγάτα που συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Αιγαίο.

Ο επικεφαλής της φρεγάτας είναι Γερμανός και στο πλοίο βρίσκονται δυο ανώτεροι αξιωματικοί, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας, όπως προβλέπει η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Ανήμερα του Πάσχα, λοιπόν, ο Έλληνας αξιωματικός δέχτηκε τηλεφώνημα πως πέθανε ο πατέρας του, ο οποίος έμενε στη Χίο. Παρακάλεσε λοιπόν τον Γερμανό κυβερνήτη της φρεγάτας να οδηγήσει το πλοίο στη Χίο για να μπορέσει να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του και να τον αποχαιρετίσει για τελευταία φορά.
Ο Γερμανός κυβερνήτης έκανε την έκκλησή του δεκτή. Αλλά ο Τούρκος αξιωματικός έφερε αντίρρηση! Υποστήριξε πως η φρεγάτα δεν μπορούσε να πλεύσει στη Χίο γιατί δεν μπορεί να επιτρέψει την προσέγγιση πολεμικού πλοίου στη Χίο, η οποία είναι, όπως είπε «αποστρατιωτικοποιημένη νήσος»!
Και όχι μόνο ο Τούρκος απαγόρευσε ουσιαστικά στον Έλληνα συνάδελφό του να πει το τελευταίο αντίο στον πατέρα του αλλά η θέση του έγινε δεκτή και η φρεγάτα της Συμμαχίας, δεν έπλευσε προς το νησί.
Ο Έλληνας αξιωματικός πήγε στην κηδεία του πατέρα του με σκάφος που διέθεσε το Λιμενικό Σώμα.
Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: