Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Reuters: Ζητάνε νέα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση για να κλείσει η συμφωνία



Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται σήμερα να καταλήξει σε μια συμφωνία έγκρισης επί της αρχής του πακέτου μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της, αλλά μοιάζουν να απέχουν πολύ από την ελάφρυνση χρέους για την οποία καλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν για την εκταμίευση των δόσεων, αλλά η οριστική έγκριση του βήματος αυτού θα εξαρτηθεί από «τεχνικές διορθώσεις» σε κάποιες διαστάσεις της ελληνικής νομοθεσίας. Δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τις «διορθώσεις» αυτές.

Οι υπουργοί αναμένεται κατά συνέπεια να ζητήσουν από τους υφυπουργούς να επιβλέψουν τις απαιτούμενες τροπολογίες μέσα σε ένα διάστημα που θα διαρκέσει μία ως δύο εβδομάδες και κατόπιν να δώσουν το οριστικό πράσινο φως, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters στις Βρυξέλλες.
Επίσης το Eurogroup αναμένεται να συζητήσει κάποιας μορφής ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διακρατεί πλέον ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Όμως η επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά έναν «οδικό χάρτη» για αυτό είναι απίθανη, σύμφωνα με τις πηγές στις Βρυξέλλες.
ΠΗΓΗ  Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: