Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Οι κυνοκέφαλοι μέσα στους αιώνες

 

Οι Κυνοκέφαλοι περιγράφονται με το χαρακτηριστικό κεφάλι ενός σκύλου σε ανθρώπινο σώμα.

Αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, σε αγάλματα, παραστάσεις σε τοιχογραφίες, καθώς και σε αρχαία αραβικά,και Ελληνικά κείμενα. Εμφανίζονται σε όλες τις κουλτούρες, ιστορίες και θρύλους των λαών της Γης.
(Οι κυνοκέφαλοι είναι Νεφελίμ του γένους Μαλτσέχ. Ραν Κυνοκέφαλοι = μακρινοί συγγενείς των Νεφελίμ)
Απεικονίζονται με ανθρώπινο μυώδες σώμα και κεφάλι σκύλου ή τσακάλι -όπως παρουσιάζονται στην αρχαία Αίγυπτο, στην αρχαία ελληνική, μεσαιωνική και χριστιανική ιστορία. Αυτές οι ιστορίες, προκαλούσαν φόβο και δέος. Είναι σαν μια αρχαία μορφή ενός παραμυθιού με τέρατα, μόνο που οι κυνοκέφαλοι δεν είναι απλώς ένας μύθος ή θρύλος, αλλά μια πραγματική φυλή πλασμάτων και ορισμένοι (ράν), ζουν επί της Γης.

Η πανύψηλες φιγούρες των Νεφελίμ Μαλτσέχ, δεν πρέπει να συγχέονται με τις εικόνες των λυκανθρώπων. Οι λυκάνθρωποι είναι Ράν, δηλαδή απόγονοι της γενιάς των Νεφελίμ Μαλτσέχ, και η ανεξέλεγκτη αλλασσομορφία, τους μεταμορφώνει σε κεφάλι λύκου. Το όνομα κυνοκέφαλος, σήμερα ίσως ακούγεται περισσότερο σαν μια ασθένεια, λόγω του ότι οι άνθρωποι επέλλεξαν λόγω φόβου, να μην αποδέχονται την ύπαρξή τους, και τους κατέταξαν -όπως και πολλά άλλα όντα-, στην φανταστική μυθοπλασία των σεναριογράφων. Το όνομα προέρχεται από την ελληνική γλώσσα, στην οποία η λέξη κύνος- σημαίνει σκύλος.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν τον θεό Άνουβι (θεό του θανάτου), ενώ οι αρχαίοι Έλληνες τον ταύτιζαν με τον ψυχοπομπό Ερμή, ενώ ο Άγιος Χριστόφορος, εμφανίζεται στις πηγές ως κυνοκέφαλος και απεικονίζεται σε πολλές εικόνες με την πραγματική μορφή του.

Ο άνθρωπος με το κεφάλι σκύλου. Νυρεμβέργη
Υπάρχουν σωζόμενες καταγραφές εκστρατειών,όπως π.χ. του Ηρακλή, του Περσέα, του Θησέα, του Ιάσονα του Μ. Αλεξάνδρου, -και όπως γράφει πρώτος ο Ησίοδος και κατόπιν ο Αισχύλος,- που μιλά για «κυνοκέφαλους», ενώ άλλοι ιστορικοί περιγράφουν τέτοια τέρατα, που συναντούσαν οι Έλληνες στα ταξίδια τους, στην Ανατολή, κυρίως στην Ινδία, σε εποχή πολύ πρίν την άφιξη του Μ.Αλέξανδρου.
Πρίν απο το 3.000 π.Χ.οι Νεφελίμ βγήκαν απο τα Τάρταρα σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσουν πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη. Η ανθρωπότητα κινδύνευσε με αφανισμό. Τότε ήταν που ο Διόνυσος και ο Ηρακλής, πήραν εντολή να κλείσουν τους μιαρούς εχθρούς των ανθρώπων, και πάλι στα Τάρταρα.

Στο έργο του Κτησία, (5ος αι. π.Χ.) στα Ινδικά αναφέρει "Στα βουνά του Ινδού ποταμού ζουν άνθρωποι που έχουν κεφάλι σκύλου. Τα ρούχα τους είναι από δέρμα άγριων ζώων. Δεν μιλούν καμμιά γλώσσα αλλά γαυγίζουν σαν τα σκυλιά και συνεννοούνται με τον τρόπο αυτό. Οι Ινδοί τους αποκαλούν "Καλύστριους" που σημαίνει "κυνοκέφαλοι". Τα δόντια τους είναι ισχυρότερα από εκείνα των σκύλων. Τους βρίσκει κανείς μέχρι και του Ινδού ποταμού. Είναι μαύροι, καταλαβαίνουν την γλώσσα των άλλων αλλά δεν μπορούν να τη μιλήσουν. Συνεννοούνται με νοήματα όπως οι κωφάλαλοι. Το έθνος τους αριθμεί 120.000. Ζουν σε σπήλαια, κυνηγούν θηρία με τόξα και ακόντια. Είναι τόσο γρήγοροι ώστε ξεπερνούν τα θηρία αυτά στο τρέξιμο. Όλοι τους, άνδρες και γυναίκες έχουν ουρά όπως τα σκυλιά"

Ο ιστορικός Καλλισθένης αναφέρει στην ιστορία του Αλέξανδρου, που γνωρίζουμε ως Φυλλάδα τον Μεγάλου Αλέξανδρου, τη συνάντηση του στρατηλάτη με τους κυνοκέφαλους: «...Απ' αυτού ημέρας δέκα εδιάβη εις ένα τόπον, όπου ήτον οι Σκυλοκέφαλοι. Τούτων το κορμί ήτον ανθρώπινον, το κεφάλι σκύλινον, και η φωνή τους ανθρώπινη και επεριπατούσαν ωσάν σκυλιά. Εσκότωσεν ο Αλέξανδρος πολλούς και από εκείνους, και μετά δέκα ημέρας αφήνοντας τον τόπον τους, επήγε εις ένα χωρίον...».

Ο Αλέξανδρος οικοδομεί τείχος για να κλείσει τους Νεφελίμ Γωγ και Μαγώγ
Στην παράδοση αναφέρεται η επαφή του Αλέξανδρου με τους κυνοκέφαλους, και ανήκει σε μια λαογραφική αναφορά από τη Ρουμανία.
"Ο Θεός έστειλε τον μέγαν Αλέξανδρο να τιμωρήσει τους κακούς. Όταν ο Αλέξανδρος ενίκησε τον Βασιλέα Πώρο, τον έπιασε και τον εφυλάκισε μέσα στα σκοτεινά κοιλώματα μιας λοφοσειράς, που έκλεινε τους σκυλοκέφαλους. Από εκεί ο Πώρος δεν ημπορεί να βγεί παρά στον κατοπινό καιρό. Πάνω από τους λόφους αυτούς ο Μέγας Αλέξανδρος έμπηξε μια φούρκα (δίκρανο) και του έβαλε μια καμπάνα που κτυπά μονάχη της με το φύσημα του αέρα. Οι σκυλοκέφαλοι, όταν ακούνε την καμπάνα, ξέρουν πως ο Αλέξανδρος είναι εκεί και τους φυλάει. Αυτοί θα βγουν στον κατοπινό καιρό. Είναι βίαιοι και υπερβολικά κακοί. Η ομιλία τους είναι άσχημη. Πιάνουν τους ανθρώπους και, αφού τους λιπαίνουν, τους ψήνουν στο φούρνο και τους τρώνε....Ο αέρας κινεί τα καράβια στις θάλασσες και καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τα κακά. Αυτός κτυπά και την καμπάνα, που ο Μέγας Αλέξανδρος έβαλε επάνω από τους λόφους, όπου είναι κλεισμένοι οι σκυλοκέφαλοι, που θα βγουν έπειτα από καιρούς".

Απο την εποχή των Ελλήνων ως τον Πάπα Πιο τον Β', μερικοί συγγραφείς και καλλιτέχνες περιέγραψαν ή σκάλισαν γλυπτά των Νεφελίμ -Μαλτσέχ .
Στην Ελλάδα,έχουμε σχετικές αναφορές, όπως στη Θράκη που αναφέρουν :"οι κυνοκέφαλοι απ' εμπρός είναι άνθρωποι και από πίσω σκύλοι απ' εμπρός μιλούν και από πίσω γαυγίζουνε απ' εμπρός σε καλοπιάνουνε και από πίσω σε τρώνε". "Εν Λακεδαίμονι παραδίδονται ότι ούτοι κατοικούσαν παρά την Βουρλιάν και έτρωγαν ανθρώπους".

Οι κυνοκέφαλοι βρισκόταν φυσικά και εκτός Ελλάδας. Ο Ηeers αναφέρει ονομαστικά κάποιον Οderic De Paderne, πού είχε επισκεφθεί μερικές περιοχές της Ασίας και διηγείται ότι συνάντησε "πυγμαίους τριών σπιθαμών, κυνοκέφαλους και άλλα τερατόμορφα όντα...", ενώ ο Μάρκο Πόλο, τονίζει σε πολλά σημεία, ότι οι κυνοκέφαλοι ζούσαν στο αρχιπέλαγος του Αdaman.

Στη χριστιανική ιστορία υπάρχει η εικονογραφία ενός αγίου με κυνοκέφαλη εμφάνιση, του Αγίου Χριστόφορου, του προστάτη των αυτοκινητιστών. Ο Ρέπροβος, όπως ονομαζόταν, ήταν αρχηγός ενός οικισμού Ραν Μαλτσέχ, αλλά αξιώθηκε να κουβαλήσει τον ίδιο τον Χριστό στους ώμους του, και να μαρτυρήσει για την πίστη του.

Όταν ο Εβραιοχριστιανισμός εδραιώθηκε ως επίσημη θρησκεία - που γνωρίζουμε ως σήμερα-, του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, από τον 4ο έως τον 6ο αιώνα, οι εβραιοχριστιανοί παρέδωσαν στη φωτιά, και εξαφάνισαν όλα τα αρχαιοελληνικά κείμενα, που όχι μόνο αναφερόταν στις αρχαίες φυλές ραν που κατοικούσαν στην Γη, αλλά οτιδήποτε αυθεντικό απο όλες τις επιστήμες. Οι Έλληνες υπέστησαν τους χειρότερους διωγμούς. Μέσα απο μια ανεπανάληπτη τραγική γενοκτονία, καταστροφή μνημείων ναών,κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, έφεραν τον πολιτισμό του μεσσαίωνα στην προσπάθειά τους να αναμείξουν την Παλαιά Διαθήκη των Εβραίων, με το Λόγο του Χριστού.
ΠΗΓΗ http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: