Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Μυστήρια λάμψη αναστάτωσε την Κύπρο


Παρατηρήθηκε μία στιγμιαία, άκρως περίεργη και έντονη μπλε λάμψη στον ουρανό της Κύπρου νωρίς τα ξημερώματα, γύρω στις 00:30-01:00


Μετέωρο υποστηρίζουν ερασιτέχνες αστρονόμοι και αστροφυσικοί ότι είναι η μυστήρια λάμψη η οποία αναστάτωσε γύρω στα μεσάνυχτα την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ερασιτέχνες αστρονόμοι και αστροφυσικοί οι οποίοι έτυχε να κάνουν αστροπαρακολούθηση σε περιοχές Λευκωσίας και Τροόδους, παρατήρησαν το φαινόμενο, το οποίο ακολούθως μέτρησαν. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο politis.com.cy, πρόκειται για μετέωρο που ταξίδευε με 20 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και το οποίο εξερράγη πάνω από την  περιοχή του Τροόδους. Εικάζουν ότι κατέπεσε στην κατεχόμενη Μόρφου.

Πάντως, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, οι "αρχές" στα κατεχόμενα δεν εντόπισαν οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με μετεωρίτη, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές από ανρθώπους ότι είδαν στο φαινόμενο στην τουρκοκυπριακή πλευρά.
Αναστάτωση σε όλη την Κύπρο

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε γύρω στις 00:30 με 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στον ουρανό της Κύπρου. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών επρόκειτο για στιγμιαία μία περίεργη και άκρως μυστηριώδης μπλε λάμψη, η οποία κατευθυνόταν προς το έδαφος, η οποία δεν μπορούσε να εξηγηθεί, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά και ανησυχία που κινούνταν λίγο-πολύ στη σφαίρα ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Κάποιοι από τους πολίτες ανέφεραν μάλιστα ότι άκουσαν και έκρηξη.

Πολίτες που είδαν την λάμψη πληροφόρησαν σχετικά το politis.com.cy το οποίο επικοινώνησε με την Αστυνομία η οποία μας ενημέρωσε ότι όλες οι πληροφορίες που κατέχει προέρχονται αποκλειστικά σχεδόν από τα τηλεφωνήματα του κόσμου που το βράδυ τηλεφωνούσε για να μάθει περί τίνος επρόκειτο. Παρά το γεγονός ότι μέλη της Αστυνομία πραγματοποίησαν έρευνες για να τον εντοπισμό συντριμιών, εντούτοις αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην Αστυνομία υπάρχουν αναφορές για δονήσεις από την Δευτερά και την Κλήρου μέχρι και την Επισκοπή της Λεμεσού.
Να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και πέρσι στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπου μάλιστα σημειώθηκαν και τραυματισμοί

Πηγή: http://politis.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: