Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ξύπνησε ασθένεια της Βικτοριανής Αγγλίας και πλήττει την Ευρώπη


Μετά από 2.000 κρούσματα οστρακιάς τον χρόνο, η ασθένεια που έκανε θραύση της Βικτωριανή Αγγλία είχε το 2015 έξαρση, αφού έφτασε τα 17.586 κρούσματα σε Αγγλία και Ουαλία. Η ασθένεια χτύπησε το Λονδίνο, το Γιορσάιρ και το Μίνλαντς, ενώ αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι πως η οστρακια θα βρίσκεται στην κορύφωσή της τις επόμενες εβδομάδες.
Οι επιστήμονες ακόμα δεν μπορούν να κατανοήσουν τον λόγο που επέστρεψε δραστικά μία ασθένεια που εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα.

"Η οστρακιά που βλέπουμε στις μέρες μας είναι τελείως διαφορετική από αυτή της Βικτοριανής περιόδου", αναφέρει η Dr Theresa Lamagni, του Δημοσίου Οργανισμού υγείας της Αγγλίας. "(Τότε) Ήταν μια πολύ σοβαρή λοίμωξη που οδήγησε σε πολλούς παιδικούς θανάτους αλλά κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα η μολυσματικότητα της ασθένειας μειώθηκε σημαντικά", σημειώνει.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη θεωρία το παθογόνο βακτήριο αδυνατίζει με την πάροδο του χρόνου και την έλευση των σύγχρονων αντιβιοτικών, καθώς δεν καταγράφηκαν θάνατοι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας επιδημίας.
Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν αποδείξει την αιτία της έξαρσης οστρακιάς, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι τα περισσότερα κρούσματα συνέβησαν τις ημέρες κοντά στο Πάσχα.
Για την ιστορία στην οστρακιά εμφανίζονται κοκκινίλες στο στήθος και το στομάχι, σε συνδυασμό με πυρετό και πρήξιμο στην γλώσσα.
ΠΗΓΗ http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: