Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Χιόνισε στη Σαχάρα μετά από 37 χρόνια

Αυτές τις των γιορτών όλοι ψάχνουν ένα όμορφο τοπίο με χιόνι ώστε να μπουν στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Σίγουρα το μυαλό κανενός για ένα τέτοιο τοπίο δε θ πήγαινε στην έρημο Σαχάρα, όμως ο κόσμος είναι γεμάτος εκπλήξεις, μιας και φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν χιονισμένη άμμο στα βουνά της Αλγερίας, με το τοπίο να αφήνει ντόπιους και επισκέπτες άφωνους.
Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο χωριό Άιν Σέφρα στην Αλγερία, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων ανάμεσα σε ορεινούς όγκους και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που νυφάδες χιονιού εμφανίζονται στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς υπάρχουν αναφορές πως το σπάνιο αυτό φαινόμενο συνέβη και στις 18 Φεβρουαρίου του 1979, με τη χιονόπτωση να διαρκεί τότε μισή ώρα.



  «Όλοι έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν το χιονισμένο τοπίο. Ήταν απίθανο να βλέπεις το χιόνι να πέφτει πάνω στην άμμο και σκέφτηκα αμέσως ότι έπρεπε να τραβήξω φωτογραφίες», είπε ο ερασιτέχνης φωτογράφος Karim Bouchetata, στη Βρετανική Daily Mailο οποίος έσπευσε να αιχμαλωτίσει με τον φακό του το φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: