Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

5 μυστηριώδη ιστορικά πρόσωπα, που η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα

Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη με άγνωστες σελίδες. Κατά καιρούς, εμφανίζονται άνθρωποι, για τους οποίους είναι γνωστό σχεδόν τίποτα. Για δεκαετίες, οι ιστορίες γι “αυτά τα πρόσωπα διεγείρουν τη φαντασία, γίνονται εικασίες και γεννιούνται θεωρίες, αλλά τίποτα από αυτά δεν μας φέρνουν πιο κοντά στο ξεκλείδωμα των μυστικών τους.
Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές σύντομες ιστορίες για τους ανθρώπους του 20ου αιώνα, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Babushka lady

Οι φωτογραφίες, που απεικονίζουν τη δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Κένεντι στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου 1963, δείχνουν μια γυναίκα με μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια της. Οι δημοσιογράφοι της εποχής την ονόμασαν Babushka lady, καθώς φορούσε μαντήλι στα μαλλιά, που ήταν δεμένο με τον τρόπο που το δένουν οι Ρωσίδες γιαγιάδες. Μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει δει το πρόσωπο της μυστηριώδους γυναίκας. Σύμφωνα με το FBI, πιθανόν θα μπορούσε να είχε απαθανατίσει τη δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου από μια ασυνήθιστη οπτική γωνία, και η μαρτυρία της θα διευκρίνιζε πολλά. Αλλά η μυστηριώδης κυρία δεν εμφανίστηκε ποτέ. Κανένας από τους παρόντες στη σκηνή, δεν μπορούσαν να πούνε ποια είναι
Ο άνθρωπος της Taured
Το 1954, στο αεροδρόμιο του Τόκιο, ένας άντρας που φορούσε κοστούμι προσέλκυσε την προσοχή των φρουρών, τον σταμάτησαν και άρχισαν να τον ανακρίνουν. Ο άντρας απάντησε στα γαλλικά, αλλά και άπταιστα σε πολλές άλλες γλώσσες. Στο διαβατήριό του υπήρχαν σφραγίδες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας. Ισχυρίστηκε ότι ήρθε από μια χώρα που ονομάζεται Taured, που βρίσκεται μεταξύ της Γαλλίας και της Ισπανίας. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπάρχει καμία χώρα που να ονομάζεται Taured, εκεί που ισχυριζόταν ότι βρίσκεται, υπάρχει το κράτος της Ανδόρας. Το γεγονός αυτό στεναχώρησε πολύ τον άντρα. Είπε ότι η χώρα του υπήρχε έναν αιώνα και έδειξε τους τοπικούς κανόνες και έγγραφα.
Το προσωπικό του αεροδρομίου άφησε τον άνδρα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με έναν φρουρό στην πόρτα, και οι ίδιοι προσπάθησαν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Όταν επέστρεψαν, αποδείχθηκε ότι ο άντρας εξαφανίστηκε. Η πόρτα δεν είχε ανοίξει, οι φύλακες δεν άκουσαν κανένα θόρυβο στην αίθουσα, και τα παράθυρα ήταν πολύ ψηλά. Παραδόξως, από τους χώρους ασφαλείας του αεροδρομίου εξαφανίστηκαν όλα τα πράγματα του συγκεκριμένου επιβάτη.
D. B. Cooper
Στις 24 Νοεμβρίου 1971 στο Πόρτλαντ στο αεροπλάνο, που είχε προορισμό το Σιάτλ, επιβιβάστηκε ένας άντρας που αγόρασε το εισιτήριο του στο όνομα D. B. Cooper. Στο χέρι του κρατούσε ένα μαύρο χαρτοφύλακα. Μετά την απογείωση, ο «Cooper» παρέδωσε στην αεροσυνοδό ένα σημείωμα. Ανέφερε ότι το χαρτοφυλάκιο είχε μια βόμβα. Απαιτούσε από την κυβέρνηση 200.000 δολάρια και 4 αλεξίπτωτα. Οι πιλότοι μετέφεραν το μήνυμά του στις αρχές. Μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σιάτλ, όλοι οι επιβάτες απελευθερώθηκαν και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του «Cooper», το αεροπλάνο έπρεπε να απογειωθεί και πάλι. Στο αεροπλάνο επέβαιναν μέλη του πληρώματος και ο μυστηριώδης «Cooper». Πετώντας πάνω από την πολιτεία της Νεβάδα, ο ήρεμος αεροπειρατής διέταξε όλο το προσωπικό να παραμείνει στις θέσεις του, άνοιξε την πόρτα του αεροσκάφους και πήδηξε έξω στον νυχτερινό ουρανό, παίρνοντας μαζί του τα χρήματα.
Παρά τον μεγάλο αριθμό των αυτόπτων μαρτύρων που θα μπορούσε να τον αναγνωρίσουν, ο αεροπειρατής δεν εντοπίστηκε ποτέ. Βρέθηκαν μόνο ένα μέρος των χρημάτων στο ποτάμι και η γραβάτα, που άφησε στο αεροπλάνο. Η επίσημη έρευνα της υπόθεσης έχει ανασταλεί από το FBI από το καλοκαίρι του 2016.
Tank Man
Ένα από τα κύρια σύμβολα του αγώνα του ανθρώπου ενάντια στο σύστημα του 20ου αιώνα. Η φωτογραφία απαθανατίστηκε κατά τη διάρκεια των ταραχών στην πλατεία Tiananmen τον Ιούνιο του 1989. Ο Tank Man στεκόταν για μισή ώρα μπροστά από τανκ και τα είχε ακινητοποιήσει. Ο άντρας στη συνέχεια, ανέβηκε πάνω στο τανκ και συνομίλησε με το πλήρωμα. Μετά από λίγο, ο διαδηλωτής κατέβηκε από το τανκ και συνέχισε να στέκεται αγέρωχος, αποτρέποντας τα τανκ να κινηθούν προς τα εμπρός. Δεν είναι γνωστό τι συνέβη σ “αυτόν, και η ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.
Μυστικός θαυμαστής του Edgar Allan Poe
Κάθε χρόνο από το 1949, την ημέρα των γενεθλίων του Edgar Allan Poe, επισκέπτεται τον τάφο του ένας άγνωστος θαυμαστής. Ο μυστηριώδης επισκέπτης φοράει πάντα ένα μαύρο παλτό και καπέλο, το πρόσωπό του είναι κρυμμένο με κασκόλ ή κουκούλα. Κάθε φορά που φεύγει από τις επιτύμβιες στήλες αφήνει 3 κόκκινα τριαντάφυλλα και ένα ανοιχτό μπουκάλι κονιάκ. Λέγεται ότι τα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τον Poe, τη γυναίκα του Βιργινία και τη μητέρα της Maria Clemm, που είναι όλοι θαμμένοι στον τάφο. Μερικές φορές ο θαυμαστής άφηνε και σημειώματα. Φαίνεται πως αυτός που ξεκίνησε τη παράδοση, πέθανε το 1998, και έκτοτε τη παράδοση συνεχίζει ο διάδοχός του. Παρ “όλα αυτά, μερικές χρονιές από το 2009 έχουν παραληφθεί, και λένε ότι η παράδοση πλέον έχει εξαφανιστεί. Τα ονόματα των θαυμαστών του συγγραφέα παραμένουν ένα μυστήριο.
Credit: Adme

Δεν υπάρχουν σχόλια: