Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Αίγιο: Βρέθηκε μαρμάρινος κίονας στα έργα της ανάπλασης

Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου, κατά τις εργασίες για την ανάπλαση της περιοχής.
Σύμφωνα με το filodimos, εκσκαφικές εργασίες επί της Ζωοδόχου Πηγής κοντά στην παλιά προβλήτα (πίσω από το περίπτερο) έφεραν στο φως έναν μαρμάρινο κίονα με ραβδώσεις, προκαλώντας δέος σε όσους το αντίκρυσαν. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και οι ειδικοί έσπευσαν να δουν από κοντά το εύρημα, έσκαψαν σε βάθος περίπου ενός μέτρου, το κατέγραψαν, το φωτογράφησαν και το προστάτεψαν με επιχωματώσεις, ώστε οι εργασίες της ανάπλασης να μην σταματήσουν μεν αλλά και το προσεχές διάστημα να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε η κολώνα να βγει στο φως και να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Το Αίγιο κρύβει θαυμάσια αρχαιολογικά «μυστικά» στα σπλάχνα του και η παραλία του δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο καιρός και η έρευνα θα δείξουν τι αντιπροσωπεύει η κολώνα αυτή, αν αποτελεί μέρος κάποιου κτιριακού συγκροτήματος ή μεταφέρθηκε μεταγενέστερα από την κατασκευή της εκεί. Όπως και να’χει, ένα τέτοιο εύρημα προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον στους αρχαιολόγους αλλά και σε όσους αγαπούν και σέβονται την ιστορία του τόπου
ΠΗΓΗ https://www.patrasevents.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: