Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρήκαν ΕΛΔΥΚαριο του '74 δεμένο και εκτελεσμένο



Την ώρα που η ελληνική γη ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα οστά των παιδιών της που έπεσαν ηρωικά στην Κύπρο το «μαύρο» καλοκαίρι του 1974, τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τις συνθήκες θανάτου των Ελλήνων στρατιωτών, αποδεικνύουν ότι η τουρκική βαρβαρότητα έδειξε πάνω τους το πιο άγριο πρόσωπό της.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τουλάχιστον σε μία περίπτωση αποδεδειγμένα, η σωρός ενός εκ των αγνοουμένων στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ από την επική μάχη του στρατοπέδου στις 14-16 Αυγούστου 1974 βρέθηκε με δεμένα τα χέρια, ενώ τα σκελετικά ευρήματα έφεραν εμφανή σημάδια από χτυπήματα και σφαίρες.

Πρόκειται για τον στρατιώτη Ιωάννη Παπαδόπουλο, από τον Πύργο Ηλείας, ο οποίος υπηρετούσε στον 40 Λόχο της ΕΛΔΥΚ. Τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο, όπου συνολικά εντοπίστηκαν 12 λείψανα, περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην περιοχή του Κιόνελι. Σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο αδερφός του, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς για την παραλαβή των οστών, η ενημέρωση έγινε σήμερα το πρωί στο Ανθρωπολογικό Ινστιτούτο όπου ενημερώθηκαν όλοι προσωπικά για τις συνθήκες εντοπισμού των λειψάνων.
Εκεί, σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, οι συγγενείς των μέχρι πρόσφατα αγνοουμένων, οι οποίοι σήκωναν επί 43 χρόνια τον δικό τους σταυρό αναζητώντας πληροφορίες για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, έμαθαν τις συνθήκες θανάτου, όπως αυτές προκύπτουν από την εξέταση των σκελετικών ευρημάτων. Για την περίπτωση του Ιωάννη Παπαδόπουλου, βρέθηκε δεμένος, χτυπημένος και πυροβολημένος, ενώ οι Τούρκοι είχαν χρησιμοποιήσει ως σχοινί, το κορδόνι των στρατιωτικών του αρβυλών! Το γεγονός ότι τα λείψανα βρέθηκαν σε αρκετή απόσταση από το στρατόπεδο, σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος στρατιώτης, πιάστηκε ζωντανός, πέρασε ένα διάστημα -ίσως και λίγων ωρών- ως αιχμάλωτος στα χέρια των Τούρκων και εκτελέστηκε! Άρα αποδεδειγμένα βάση των ευρημάτων μιλάμε για ένα ακόμα έγκλημα πολέμου. Το πιθανότερο είναι να είχαν την ίδια τύχη και οι υπόλοιποι αγνοούμενοι που βρέθηκαν στον ίδιο ομαδικό τάφο!
8 dea kypros
«Θέλω το κορδόνι, είναι αποδεικτικό στοιχείο του εκλήματος»
Ο αδερφός του στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ, ζήτησε επίμονα να παραλάβει μαζί με τα οστά και το κορδόνι των αρβυλών που χρησιμοποιήθηκε από τους Τούρκους για να δεθεί ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, πριν εκτελεστεί, όμως όπως καταγγέλλει στη συνομιλία που είχαμε μαζί του, το μέλος της ε/κ πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) Νέστορας Νέστορος αρνήθηκε να το παραδόσει!
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο στην οικογένεια του Ι. Παπαδόπουλου, αλλά και σε άλλους συγγενείς που βρίσκονται στην Κύπρο για την παραλαβή των οστών των δικών τους ανθρώπων.
«Για 43 ολόκληρα χρόνια αγωνιζόμαστε να βρούμε τα οστά των ανθρώπων μας. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται, ζήτησα το κορδόνι που έδεσαν τον αδερφό μου και αρνήθηκαν να μου το δώσουν. Είναι ένα κειμήλιο και αποδεικτικό στοιχείο των εγκλημάτων των Τούρκων...», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα που προέκυψε, τέθηκε ενώπιον του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φωκαΐδη και του Αρχηγού ΓΕΣ κ. Στεφανή στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.
 ΠΗΓΗ http://defenceline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: