Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ. ΑΠΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Στο katohika.gr και greeknewsondemand.com, διαβάζουμε



Είναι η Γη επίπεδη;
Δυστυχώς για τους flaterthers, ο πρώτος που απέδειξε πως η Γη είναι σφαιρική και εφάρμοσε επιστημονική μέθοδο για τη μέτρηση της περιφέρειας της, ήταν ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (276-194 π.Χ.). Πριν από 2.200 χρόνια, με πενιχρά μέσα και χρησιμοποιώντας τη λογική, ένας Έλληνας κατέρριψε τη θεωρίας της επίπεδης Γης.
Ο Ερατοσθένης πληροφορήθηκε για ένα πηγάδι με εκπληκτικές ιδιότητες, το οποίο βρισκόταν κοντά στην πόλη της Σιέν στη νότια Αίγυπτο, κοντά στο σημερινό Ασουάν. Κάθε χρόνο, το μεσημέρι της 21ης Ιουνίου —τη μέρα του θερινού ηλιοστασίου- ο Ήλιος καθρεφτιζόταν ολόκληρος μέσα στο πηγάδι και το φώτιζε σε όλο το βάθος του
. Ο Ερατοσθένης συμπέρανε ότι για να συμβαίνει κάτι τέτοιο, τη συγκεκριμένη μέρα ο Ήλιος έπρεπε να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το πηγάδι, κάτι που ο ίδιος ποτέ δεν είχε παρατηρήσει στη Αλεξάνδρεια, η οποία βρισκόταν αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα βόρεια της Συήνης. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η Σιέν βρίσκεται κοντά στον Τροπικό του Καρκίνου, το πιο βόρειο γεωγραφικό πλάτος από το οποίο ο Ήλιος περνάει κατακόρυφα.
Ο Ερατοσθένης γνώριζε ότι ο λόγος που ο Ήλιος δεν μπορούσε να μεσουρανεί ταυτόχρονα στη Συήνη και στην Αλεξάνδρεια οφειλόταν στην καμπυλότητα του πλανήτη μας και σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί το γεγονός προκειμένου να μετρήσει την περιφέρεια της Γης.
Ξέροντας επίσης ότι το τόξο μίας γωνίας αυτών των διαστάσεων ήταν το 1/50 ενός πλήρους κύκλου, και ότι η απόσταση μεταξύ της Σιέν και της Αλεξάνδρειας ήταν 5000 στάδια, πολλαπλασίασε το 5000 επί 50 και βρήκε την περίμετρο της γης.
Ο Ερατοσθένης προσέλαβε βηματιστές που μέτρησαν την απόσταση μεταξύ της Αλεξάνδρειας και της Σιέν και τη βρήκαν 5000 στάδια. Αν η γωνία λοιπόν των 7,12 μοιρών αντιστοιχούσε σε απόσταση 5000 στάδια, ο Ερατοσθένης με απλά μαθηματικά υπολόγισε ότι η περιφέρεια της Γης πρέπει να είναι 252.000 στάδια δηλαδή 39.690 χιλιόμετρα. Ο Ερατοσθένης με μόνα εργαλεία τη σκέψη του και μια ράβδο κατάφερε να μετρήσει 2.200 χρόνια πριν τη περίμετρο της Γης με εντυπωσιακή ακρίβεια. Δεδομένου ότι η πραγματική τιμή της περιφέρειας της Γης στον Ισημερινό είναι 40.075 χιλιόμετρα η απόκλιση των μόλις 385 χιλιομέτρων της μέτρησης του Ερατοσθένη από τη πραγματική τιμή είναι αξιοσημείωτη.


Το επίμαχο βίντεο
Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε χιλιάδες διαστημικές φωτογραφίες της Γης που αποδεικνύουν πως είναι σφαιρική, αλλά επειδή η NASA αποτελεί κόκκινο πανί για τους συνωμοσιολόγους («αναξιόπιστη» πηγή), θα ασχοληθούμε με τις αποδείξεις που παρέχουν οι ίδιοι.
Το άρθρο παραθέτει βίντεο που υποτίθεται πως αποδεικνύει πως η Γη είναι επίπεδη, επειδή ο ορίζοντας δεν εμφανίζει καμπυλότητα. Στη πραγματικότητα είναι «μιξάζ» διαφόρων βίντεο που έχουν τραβηχτεί από μπαλόνια με κάμερες που πετούν σε στρατοσφαιρικά ύψη, ως 120.000 πόδια. Ο δημιουργός του βίντεο, κράτησε μόνο τα πλάνα που, λόγω διαστρέβλωσης των φακών, δίνουν τη ψευδαίσθηση πως ο ορίζοντας είναι μια ευθεία γραμμή. Ενα από τα βίντεο που χρησιμοποιήθηκε, είναι το παρακάτω:
Η στενή γωνία λήψης της κάμερας, δίνει τη ψευδαίσθηση του επίπεδου ορίζοντα. Εάν πάρουμε ένα screenshot από το «συνωμοσιολογικό» βίντεο, καθαρίσουμε ελαφρώς την εικόνα, προσθέσουμε μια ευθεία γραμμή και τη συμπιέσουμε, θα δούμε όχι μόνο τη καμπυλότητα του ορίζοντα, αλλά και της ατμόσφαιρας.


Το ίδιο ακριβώς σε μια δύο ακόμη εικόνες από το επίμαχο βίντεο:


Ας δούμε και την εικόνα που κοσμεί το «εξώφυλλο» της είδησης:



Με πληροφορίες από:
http://physics4u.gr/blog/2010/11/28/η-μέτρηση-της-ακτίνας-της-γης-της-σελήν/
http://www.ea.gr/ep/mobile/era/perifereia.html
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ :
 http://ellinikahoaxes.gr/2017/05/21/flatearthers-in-greece/


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ : Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ( ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ)


2 σχόλια:

Hera είπε...

Flat earth reality check for jehovahs witnesses - YouTube
Βίντεο για jehovah flat earth▶ 2:01
https://www.youtube.com/watch?v=11BqDDtfs3Q
8 Σεπ 2015 - Μεταφορτώθηκε από clnmyjts
Flat Earth masons.
The sun is in the clouds. Jehovah witness vs flat earth - YouTube
Βίντεο για jehovah flat earth▶ 15:32
https://www.youtube.com/watch?v=YCcJrGYKbHA
7 Οκτ 2016 - Μεταφορτώθηκε από Easy frequency
In the beginning God created the heaven and the earth. In het begin schiep God de hemel en aarde ...
Jehovah Witness Debate: Doctrines; Prophecy, Biblical Flat Earth and ...
https://etb-former-fundamentalists.blogspot.com/.../jeho...
Μετάφραση αυτής της σελίδας
Jehovah Witness Doctrines : Prophecy, Biblical Flat Earth and Serpent Handling by Edward T. Babinski. Jehovah Witnesses need to simply read more, debate ...
Jehovah Witnesses - The Flat Earth Society
Επειδή το ακραιφνώς θρησκευτικό θέμα δεν πουλάει πιά, τώρα βρήκαν και αυτό.https://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php?...

.Jehovah Witnesses. ... what JWs may think of as bad people will be moving off planet pretty soon to leave a peaceful earth for the rest of us.
Jehovah's Witnesses - World's Last Chance
https://www.worldslastchance.com/.../jehovahs-witnesses...
Μετάφραση αυτής της σελίδας
A list of some of the doctrinal errors espoused by Jehovah's Witnesses. ... Worlds Last Chance Flat Earth Logo World's Last Chance. Preparing a People for the ...
Flat earth, So tired and Jehovah on Pinterest
https://uk.pinterest.com/pin/355010383110339649/ - Μετάφραση αυτής της σελίδας
Just like the saying goes, “fake it 'til you make it.” When we face adversity, if we can put on a brave face, and just deal with it – we can make it through, even ...

Ανώνυμος είπε...

Κατοχικα μασονία ουστ