Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΤΡΑ ROSEAU ΣΤΗ ΜΙΝΕΣΟΤΤΑ

Η απίστευτη Roseau Stone που ανακαλύφθηκε στη Μινεσότα, ετσι θα μπορούσαμε εύκολα να ξαναγράψουμε την ιστορία της ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

Η πέτρα δεν αποκαλύπτει μόνο ότι πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί από όλη τη θάλασσα επισκέφθηκαν τη Βόρεια Αμερική σε προϊστορικούς χρόνους, αλλά και ότι οι πρόγονοί μας εξοικειώθηκαν με τη γραφή 200.000 χρόνια πριν!

Η ιστορία αυτής της απίστευτης πέτρας περιβάλλεται από μυστήριο.

Συνδυάζοντας τα κομμάτια είναι σχεδόν σαν να λύνεται μια ιστορία ντετέκτιβ.

Τώρα, ας προσπαθήσουμε να ξεδιπλώσουμε το μυστήριο και να μάθουμε περισσότερα για αυτό το συναρπαστικό αντικείμενο.
John Jager
Η μικρή πέτρα, όχι περισσότερο από ίσως δύο ίντσες, ανακαλύφθηκε το 1927 στο Roseau της Μινεσότα από τον κ. Τζέικ Νέλσον. Ενώ εσκάβε στον κήπο του, κατά λάθος συναντά πολλά πέτρινα σφυριά, βέλη, κεραμικά κομμάτια, οστά ζώων και αυτή την πολύτιμη πέτρα. Ένας από τους λόγους για τους οποίους ήταν σε θέση να αποκαλύψει τόσα πολλά αντικείμενα ήταν επειδή το σπίτι του ήταν στην τοποθεσία ενός αρχαίου ινδικού οικισμού.

Η πέτρα δόθηκε στον John Jager, έναν διάσημο αμερικανό ανθρωπολόγο και εμπειρογνώμονα σε αρχαία κείμενα. Ο Τζέγκερ ήταν ένας αξιόλογος επιστήμονας. Ήταν μια ιδιοφυΐα που ενδιαφέρονταν για την παγκόσμια ανθρωπολογία και επιγραφική. Ήταν επίσης ένας από τους πρώτους πρωτοπόρους που προώθησε την ιδέα της πολιτιστικής διάδοσης και των παγκόσμιων ταξιδιών, στη Βόρεια Αμερική, από τους αρχαίους ναυτικούς.

Όταν ο Jager συνέκρινε τις χαρακτικές στην πέτρα Roseau με άλλα αρχαία δείγματα επιγραφής που συλλέχθηκαν από όλο τον κόσμο, έκανε μια εκπληκτική ανακάλυψη.
"Η επιγραφή αυτή έγινε από τους αρχαίους ελληνικούς και αιγυπτιακούς πολιτισμούς. Υπάρχουν και σουμεριακά σημάδια. Ο Σουμερικος θεωρείται ο πρώτος πολιτισμός στη γη και είναι παλαιότερος από τον Cathay Hüyük (Katal-huyuk) στην Ανατολία (Τουρκία) ", έγραψε στο ημερολόγιό του.
Roseau Stone

Η διάσημη πέτρα, που βρέθηκε στην Αμερική. Στις κρυμμένες λέξεις της πέτρας-πέτρας και πάνω δείχνει το πρόσωπο της αρχαίας θεάς της Γιαράς: ένα ζευγάρι σκοτεινά μάτια, χάντρες και κυνόδοντες, που βγαίνουν από το κλειστό στόμα.

Από πάνω είναι ξεκάθαρο ότι η πέτρα είναι ωοειδής, θυμίζει πολύ το πρόσωπο του λιονταριού από το μέτωπο, το οποίο είναι πιο χαρακτηριστικό του ζοφωρού προσώπου Yar. Στην περιφέρεια υπάρχει ένα πολύπλοκο διακοσμητικό μοτίβο - μια ζώνη. Τα σημάδια του είναι σαφώς ορατά, αλλά το ύφος της γραφής είναι πολύ παρόμοιο με τη γραφή - στυλ γραφής, που είναι συνήθως γραπτά κεφάλαια τίτλων (κεφάλαια) χειρόγραφα.
roseaustone20
Ο Jager εξέτασε την πέτρα για δύο χρόνια. Στις σημειώσεις του έγραψε ότι οι ρουνοι στην πέτρα Roseau ήταν μερικές φορές σε δύο σειρές, το ένα πάνω στο άλλο. Ορισμένα από αυτά ήταν μικρά ενώ άλλα ήταν μεγαλύτερα.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο Jager ταυτίζεται  με τη μεσαιωνική νότια ευρωπαϊκή και επομένως με ρίζα προέλευσης από τα Βαλκάνια και τις σλαβικές περιοχές.

Οι ρουνοι Jager που εντοπίζονται στην Stoneau Roseau είναι πρόγονοι σε σενάρια που χρησιμοποιούνται αργότερα στη Ρωσία.

Αυτό ήταν αναμφίβολα μια εντυπωσιακή ανακάλυψη.
Θα σήμαινε ότι οι άνθρωποι της αρχαίας Ρωσίας επισκέφθηκαν τη Βόρεια Αμερική πριν από 200 000 χρόνια! Επιπλέον, θα σήμαινε επίσης ότι ένας αρχαίος ρωσικός πολιτισμός αναπτύσσει τη γραφή πολύ πριν από τους Σουμέριους.

Αυτό που συνέβη στη συνέχεια είναι μια καταστροφή.
John Jager's original photos. John Jager (1871-1959) Image Credit: Vladimir Pakhomov 
Οι αρχικές φωτογραφίες του John Jager. John Jager (1871-1959)  Εικόνα: Βλαντιμίρ Παχόμοφ

Ο Jager δημιούργησε τη "Κορδέλα" χρησιμοποιώντας τις παλιές φωτογραφικές μεθόδους της εποχής. Εκείνες τις μέρες οι άνθρωποι δεν είχαν τον ίδιο εξοπλισμό κάμερας και λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών που διαθέτουμε σήμερα. Έκανε ό, τι μπορούσε με τα εργαλεία που κατείχε.
Αφού πήρε τις φωτογραφίες, έδωσε την πέτρα Roseau στον καθηγητή ανθρωπολογίας Jenks και τον καθηγητή γεωλογίας Stauffer στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα.
Whose face is it? Image Credit: Vladimir Pakhomov 
Ποιο πρόσωπο είναι αυτό; Εικόνα  Βλαντιμίρ Παχόμοφ
Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον Jager επέζησαν σε ένα αρχείο βιβλιοθήκης 
που βρισκόταν πριν από μερικά χρόνια. Μετά το θάνατό του, τα περισσότερα αρχεια  του 
είχαν καεί όταν η χήρα του πέθανε και δεν μπορούσε πλέον να τα προστατεύσει.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η πέτρα Roseau ήταν στην κατοχή του Mike Holm 
που έζησε λίγο περισσότερο από τον Jager. Μετά το θάνατο του Holm, η πέτρα αποθηκεύτηκε 
με τα άλλα του αντικείμενα στην Κρατική Ιστορική Εταιρεία στο St. Paul, Minnesota.

Με βάση τα τελευταία, η πέτρα δωρήθηκε από την οικογένεια του Theodore Blegen στη
 βιβλιοθήκη Elmer L. Anderson της Μινεσότα. Η πέτρα Roseau έχει προστεθεί σε μια 
συνεχιζόμενη έκθεση στην Βιβλιοθήκη της ELA με τίτλο Headwaters of History
 (Κοινό Εκθετήριο ASC).

Η πέτρα Roseau είναι ένα μοναδικό τεχνούργημα που αξίζει πολύ περισσότερη εξέταση.
ΠΗΓΗ http://www.messagetoeagle.com ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: