Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Κατάρ: Οι Σαουδάραβες ακύρωσαν την άδεια της Qatar Airways

Δεν έχουν τέλος οι κυρώσεις της Σαουδικής Αραβίας προς το Κατάρ, με την κρίση στον Κόλπο να μοιάζει πολύ μακριά από την εκτόνωση. Μετά τις διπλωματικές κυρώσεις, το Ριάν αποφάσισε να ακυρώσει την άδεια της Qatar Airways και να κλείσει τα γραφεία της εταιρίας «εντός 48 ωρών».

Το μέτρο λήφθηκε από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι υπάλληλοι της Qatar Airways, που συχνά είναι ξένης υπηκοότητας, θα χάσουν την άδεια εργασίας και παραμονής στο βασίλειο.

Η Qatar Airways, που εξυπηρετεί εννέα πόλεις στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε από την πλευρά της σήμερα ότι ανέστειλε επ’ αόριστον όλες τις πτήσεις της προς τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο την επομένη της απόφασης των συγκεκριμένων χωρών να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη Ντόχα, την κατηγορούν πως «υποστηρίζει την τρομοκρατία».
Οι αεροπορικές εταιρίες της Σαουδικής Αραβίας, των Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου ανέστειλαν επίσης «μέχρι νεωτέρας» όλες τις πτήσεις τους με προορισμό ή με προέλευση το Κατάρ.
Η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων συνοδεύεται από οικονομικά μέτρα όπως το κλείσιμο των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων των χωρών αυτών με το Κατάρ, καθώς και από την απαγόρευση υπερπτήσεων των αεροπορικών εταιριών του Κατάρ ή περιορισμούς στις μετακινήσεις προσώπων.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διπλωματική κρίση στη Μέση Ανατολή εδώ και χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: