Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Θρίλερ: Επιτέθηκαν στο Παρίσι στον Ρώσο υπεύθυνο του προγράμματος αναβάθμισης των ελληνικών S-300PMU1!

Εικόνες από πολιτικό-κατασκοπικό θρίλερ εκτυλίχθηκαν στο Παρίσι ο Σεργκέι Κόρνεφ, επικεφαλής της αποστολής του ρωσικού εξαγωγικού κολοσσού προώθησης αμυντικών συστημάτων Rosoboronexport, στην 52η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση στο Παρίσι, στο Le Bourget προχθές το βράδυ δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων ενώ βρισκόταν καθ'οδόν προς το ξενοδοχείο του στο προάστιο Σεν Ντενί  καθώς εξερχόταν από σήραγγα της περιοχής.

Η ομάδα έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου και κόλλησαν τα όπλα τους στον Ρώσο ανώτατο αξιωματούχο που κυκλοφορούσε χωρίς προστασία. Του ζήτησαν τον τσάντα με τα έγγραφα που είχε αυτός αρνήθηκε και άρχισαν να τον κτυπούν βάναυσα, αλλά τότε επενέβη η... Ρωσίδα οδηγός, η οποία επιτέθηκε στους τρεις άνδρες τους απώθησε προσωρινά από το αυτοκίνητο και κατάφερε να επανεκκινήσει το όχημα διασώζοντας τον Κόρνεφ.

Ο ίδιος ο Ρώσος αξιωματούχος παρότι κτυπήθηκε δεν έδωσε το διαβατήριο του και την τσάντα με τα έγγραφα που είχε μαζί του, αλλά η οδηγός αφού τον απομάκρυνε από το σημείο, σταμάτησε το αυτοκίνητο και άρχισε να.... κυνηγά τους άνδρες που τους επιτέθηκαν ενώ ταυτοχρόνως είχε ειδοποιήσει και την ομάδα άμεσης επέμβασης της γαλλικής αστυνομίας.

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, εν συνεχεία ενεπλάκη σε σύγκρουση με μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, αλλά κατάφερε να τους κρατήσει απασχολημένους, έως ότου επενέβη η γαλλική αστυνομία, η οποία συνέλαβε τέσσερα άτομα τα οποία ανακρίνονται, ενώ η ρωσική πλευρά ζήτησε ενημέρωση για το ποιον τους.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό συμβάν σε βάρος ενός ατόμου, ο οποίος χειρίζεται και μέρος των ελληνικών προμηθειών ρωσικού αμυντικού υλικού και ειδικά το πρόγραμμα αναβάθμισης των S-300PMU1. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Κόρνεφ θα είχε συνάντηση και με τον υπουργό εθνικής Αμυνας Π.Καμμένο σήμερα στο Παρίσι, για το θέμα αυτό.

Χθες η ρωσική υπηρεσία SVR (η υπηρεσία εξωτερικού της FSB) έστειλε κλιμάκιό της στο Παρίσι για να ερευνήσει την υπόθεση, ενώ ταυτόχρονα η GRU ανέλαβε την προστασία όλων των στελεχών της Rosoboronexport στην έκθεση, καθώς είναι σαφές ότι επρόκειτο για οργανωμένη επίθεση σκοπεύοντας στην αρπαγή των εγγράφων που έφερε μαζί του ο αξιωματούχος και αφορούσαν δύο συμφωνίες για πώλησης μαχητικών αεροσκαφών που είχαν κλειστεί στην έκθεση.

Η εκπρόσωπος της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας Τεχνικής συνεργασίας Μαρία Βιμπόροβα, δήλωσε πριν λίγο από την Μόσχα ότι "Τραυματίστηκε σοβαρά ο Κόρνεφ, αλλά δεν κατάφεραν να του αφαιρέσουν τίποτα."
ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: