Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Παραδόθηκε στη Λευκωσία ο «Φάκελος της Κύπρου» - Χρειάστηκαν 11 κούτες για τη μεταφορά

Παραδόθηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής τα κιβώτια με τα έγγραφα του «Φακέλου της Κύπρου». 
Όλο το υλικό που ήταν αποθηκευμένο στη Βουλή των Ελλήνων μεταφέρθηκε στη Κύπρο από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος, σε ειδική συνεδρία, θα προσφωνήσει αύριο την ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής.
Τα έγγραφα φυλάσσονται πλέον σε ειδικό θωρακισμένο δωμάτιο μαζί με αυτά που είχαν συγκεντρωθεί από την έρευνα της Βουλής της Κύπρου.
Έντεκα αριθμημένες κούτες με 134 φακέλους- αντίγραφα του αρχείου του Φακέλου της Κύπρου παραλήφθηκαν στις 1648 στη Βουλή των Αντιπροσώπων  από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, με αποστολέα τη Βουλή των Ελλήνων. 
Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέμενε το όχημα με τα έγγραφα στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Τους φακέλους παρέλαβαν και συνόδευσαν στη Λευκωσία μέλη της φρουράς του Προέδρου της Βουλής και η Διευθύντρια του νομοθετικού σώματος.

Τα κιβώτια με τα έγγραφα εισήλθαν από την κύρια είσοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων και οδηγήθηκαν στην αίθουσα συνεδριών της Ολομέλειας της Βουλής και στη συνέχεια πήραν την οδό για το χώρο, όπου θα φυλάγονται δίπλα στα έγγραφα του φακέλου της Κύπρου, που συνέλεξε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα έγγραφα έφθασαν στην Κύπρο με την ίδια πτήση που ήρθε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος αύριο θα προσφωνήσει ειδική για την παράδοση συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.


 
ΠΗΓΗ PRONEWS

1 σχόλιο:

Όμηρος Ερμείδης είπε...

καλημέρα σου φιλε μου Χρήστο,πριν πολλά χρόνια (1985)έλεγαν ότι ήσαν πάνω από 2000 φάκελοι. Τώρα χώρεσαν σε 11 κούτες ; έστω κι αν είναι έτσι αντίγραφα υπάρχουν για κάθε ενδεχόμενο απρόοπτου, καταστροφής από "άλλους παράγοντες" ; Όπως να πλημμυρίσει το υπόγειο που θα φυλάγονται μέχρι την εξέταση τους ; στην Ελλάδα όταν προσπάθησε πριν μερικά χρόνια ο Στρ. Αυφαντης (αν λέω καλά το όνομα του), είχε ζητησει από το υπουργείο κάποιους φακέλους, η απάντηση ήτο ότι θα παραμείνουν κλειστοί βάσει κάποιου νόμου για ακόμη 50 χρόνια. Μήπως όλο αυτό είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι και τίποτε άλλο ;