Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η προετοιμασία δύο αστροναυτών για το πρώτο ταξίδι στον Άρη (φωτό)

Ζουν από τώρα στις συνθήκες του «κόκκινου» πλανήτη, τον οποίο θα επισκεφτούν για πρώτη φορά σε λίγα χρόνια.

Όταν τα μέλη του πληρώματος 70 στέλνουν ένα email πρέπει να περιμένουν 20 λεπτά, καθώς υπάρχει μία καθυστέρηση ώστε να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ του Άρη και της γης. Δεν βρίσκονται όμως πραγματικά στον «κόκκινο πλανήτη» αλλά σε μία έρημο με κόκκινα βράχια στη Γιούτα των ΗΠΑ. Είναι ένα μέρος που μέλη του ερευνητικού σταθμού της ερήμου του Άρη συχνά επισκέπτονται για επιστημονική έρευνα που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να προετοιμαστούν ώστε να επισκεφτούν, σε λίγα χρόνια, τον Άρη.

Αυτή την περίοδο προετοιμάζονται τα μέλη του πληρώματος 70, στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι από την Κίνα, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Γερμανία και μιλούν μεταξύ τους συνολικά 10 γλώσσες.
Ζουν από τώρα στις συνθήκες του «κόκκινου» πλανήτη, τον οποίο θα επισκεφτούν για πρώτη φορά σε λίγα χρόνια. Όταν τα μέλη του πληρώματος 70 στέλνουν ένα email πρέπει να περιμένουν 20 λεπτά, καθώς υπάρχει μία καθυστέρηση ώστε να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ του Άρη και της γης. Δεν βρίσκονται όμως πραγματικά στον «κόκκινο πλανήτη» αλλά σε μία έρημο με κόκκινα βράχια στη Γιούτα των ΗΠΑ.






 Είναι ένα μέρος που μέλη του ερευνητικού σταθμού της ερήμου του Άρη συχνά επισκέπτονται για επιστημονική έρευνα που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να προετοιμαστούν ώστε να επισκεφτούν, σε λίγα χρόνια, τον Άρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: