Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ :΅Ελληνικός Στόλος σπάει τον Τουρκικό αποκλεισμό και πλέει για Κύπρο!

Το ΓΕΝ έδωσε διαταγή στην πυραυλάκατο ΡΟΥΣΣΕΝ κλάσης SUPER VITA και στην Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (P 267) να μεταβούν άμεσα   στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου μαζί με ισχυρή συνοδεία των πλέον προηγμένων υποβρυχίων μας. Για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε τον αριθμό. Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκεται ένα περιπολικό και μια φρεγάτα στην Κρήτη.
Στην Μερσίνα, ο τουρκικός Στόλος έχει τεθεί σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας!
Στο βυθό γίνεται μια μάχη κυριολεκτικά από ρωσικά, τουρκικά υποβρύχια ενώ μια πανίσχυρη ναυτική αρμάδα από ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ συνδράμει στις ελληνικές δυνάμεις απλώνοντας ασπίδα γύρω από την Κύπρο.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, στην ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί το αεροπλανοφόρο USS George W. Bush (CVN-77) μαζί με την ομάδα μάχης του.
H Τουρκία πριν λίγο εξέδωσε NOTAM και NAVTEX για αεροναυτικές επιχειρήσεις στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, ως πρώτη αντίδραση στην έναρξη γεωτρήσεων στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ από το πλοίο γεωτρύπανο West Capella, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν πρόβα αποκλεισμού της Κύπρου.
Αργά απόψε το βράδυ θα βρίσκεται εκτός απροόπτου το γεωτρύπανο West Capella στο σημείο της γεώτρησης, ώστε να ξεκινήσει διαδικασίες σταθεροποίησης και προετοιμασίας.
Στο σημείο γεώτρησης και περιοχή σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων από αυτό, προστατεύονται για λόγους ασφάλειας με Navtex που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Κυπριακή Δημοκρατία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μόνο σε περίπτωση που το Παρίσι κρίνει ότι απειλείται η ασφάλεια προσωπικού, αλλάζουν τα πλάνα, ανέφεραν στην εφημερίδα στελέχη της TOTAL. Αυτό δείχνει πολλά για την οριακή κατάσταση στον τομέα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
ΠΗΓΗ http://hellaspress-angel.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: