Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ο Κοτζιάς δεν αποδέχεται να προσγειωθεί στο σκοπιανό αεροδρόμιο που λέγεται Μέγας Αλέξανδρος – Θα πάει με το αυτοκίνητο

Μπράβο στον Νίκο Κοτζιά διότι τα θετικά πρέπει να τα λέμε.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναμένεται να φθάσει την Πέμπτη στα Σκόπια οδικώς.
Ο λόγος είναι, όπως και στην προηγούμενη επίσκεψή του, να αποφύγει την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, «Μέγας Αλέξανδρος», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.
Ωστόσο, συνεχίζει το κείμενο, δεν γνωρίζουμε την ακριβή διαδρομή που θα ακολουθήσει, δεδομένου ότι η εθνική οδός από τη Γευγελή στα Σκόπια έχει την ονομασία «Φίλιππος ο Β’ της Μακεδονίας» και είναι ένας δρόμος που δεν θα ήθελε να διαβεί ο Έλληνας υπουργός.

Ο Κοτζιάς κατά την άφιξη του στα Σκόπια, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο, Γκιόργκε Ιβάνοφ καθώς και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Μπουγιάρ Οσμάνι.
Επισήμως, θέμα συζήτησης θα είναι η διαφορά του ονόματος, αλλά θα συζητηθούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και η υλοποίησή τους μέχρι σήμερα.
«Η Ελλάδα από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας μας αρνείται το συνταγματικό όνομα της χώρας και επιμένει σε μια συμβιβαστική ονομασία. Το ήμισυ της συνολικής γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται εντός των συνόρων της Ελλάδας», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Σκόπια: ‘Γιατί ο Κοτζιάς δεν θέλει να έρθει με αεροπλάνο’…

ΠΗΓΗ http://hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: