Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Νέα πρόκληση των Σκοπιανών με χάρτη της «Μακεδονίας» έως τη Λάρισα – Η έξαρση του αλυτρωτισμού και η ευκαιρία της Αθήνας να εκμεταλλευτεί επιτέλους το «βέτο» Καραμανλή – Θα το πράξει;

Έξαρση του αλυτρωτισμού από τα Σκόπια που υπό τη νέα κυβέρνηση παρουσιάζονται δήθεν ως πιο ήπιοι απ’ ότι επί πρωθυπουργίας Νίκολα Γκρούεφσκι για το θέμα της ονομασίας. Αντ’ αυτού όμως προβαίνουν συχνά πυκνά σε ενέργειες και φιέστες εθνικιστικές σε βάρος της Ελλάδας και την ίδια στιγμή προσπαθούν να πείσουν τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ πώς πρέπει να γίνουν μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ με την προσωρινή τους ονομασία FYROM.

Μετά το επεισόδιο με τον Σκοπιανό διπλωμάτη στον Καναδά, όπου παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της «Μακεδονίας» στο Τορόντο με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα, υπήρξε και νέα εκδήλωση στην οποία οι Σκοπιανοί εθνικιστές παρουσίασαν και χάρτη με την χώρα τους να περιλαμβάνει εδάφη της Ελλάδας και μάλιστα να εκτείνεται και μέχρι την Λάρισα. Την προηγούμενη φορά είχε υπάρξει αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών. Μέχρι στιγμής ωστόσο για το νέο αυτό επεισόδιο και πάλι στον Καναδά, όχι.
Οι Σκοπιανοί ωστόσο με τη συμπεριφορά τους αυτή κάνουν ένα μεγάλο δώρο στην ελληνική κυβέρνηση και την Ελλάδα γενικότερα. Δημιουργούν με τις αλυτρωτικές τους ενέργειες φάκελο σε βάρος τους, αφού η Αθήνα είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσει όλες αυτές εθνικιστικές φιέστες και την συμπεριφορά της κυβέρνησης της πΓΔΜ για να μπλοκάρει τις όποιες συζητήσεις για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., αλλά και να στρέψει τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον σε βάρος τους. Ήδη, διαφαίνεται αλλαγή κλίματος και η νέα κυβέρνηση δεν πείθει για τις «καλές της προθέσεις». 
Εδώ βεβαίως αξίζει να σημειωθεί πώς δικαιώνεται καθημερινά ο Κώστας Καραμανλής για το «βέτο» που είχε θέσει στην περίφημη εκείνη Σύνοδο κάνοντας τους Αμερικανούς να «δαγκώνονται» για το χαστούκι που έφαγαν. Βεβαίως και ο κ. Καραμανλής το πλήρωσε στη συνέχεια πολύ ακριβά, αλλά άφησε παρακαταθήκη στην Ελλάδα και ανέδειξε τα παιχνίδια που επιχειρούνταν σε βάρος της χώρας μας.
Το νέο επεισόδιο λοιπόν συνέβη στον Καναδά στις 6 Αυγούστου. Εκατοντάδες Σκοπιανοί με την ευκαιρία, όπως ανέφερε η αφίσα της εκδήλωσης τους στην εφημερίδα «Toronto Star», του εορτασμού της «Εθνικής Ημέρας της Μακεδονίας» (Ilinden) και, βεβαίως, για να εξαπολύσουν άθλια επίθεση εναντίον της Ελλάδας, η οποία δήθεν τους κλέβει την Ιστορία και τον πολιτισμό τους.
Τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης χαρακτηρίζονται από αρρωστημένο εθνικισμό και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούν την αιχμή του αλυτρωτισμού που πηγάζει από το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι.
Ο επίμαχος χάρτης της «Μεγάλης Μακεδονίας» που φτάνει μέχρι τη Λάρισα

Στην αλυτρωτική εκδήλωση, όπου κυριαρχούσε η ιδέα της «Μεγάλης Μακεδονίας» η οποία φτάνει μέχρι και τη… Λάρισα, παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της νέας κυβέρνησης των Σκοπίων, που υποτίθεται ότι είναι λιγότερο εθνικιστές από τους προηγούμενους, και οι οποίοι διαβεβαίωσαν την αμερικανική κυβέρνηση και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών ότι θα τερματίσουν πάραυτα την προπαγάνδα του αλυτρωτισμού. 
Οι νέες φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα, όπως και η ομιλία του γενικού προξένου και των υπόλοιπων ομιλητών, αποτελούν πλέον στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο Διεθνές Δικαστήριο, το οποίο στην προηγούμενη απόφασή του δεν αποδέχθηκε την ελληνική παρέμβαση ότι η εθνικιστική κυβέρνηση του Γκρουέφσκι έχει ως κορμό της πολιτικής της τον αλυτρωτισμό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο εθνικισμός των Σκοπιανών ανάγκασε τους Αμερικανούς να αλλάξουν άρδην την πολιτική τους στο εθνικό θέμα.

Η εκδήλωση των Σκοπιανών στο Τορόντο είχε ως guest star τον πρόξενο Γιόβιτσα Παλατσέφσκι, ο οποίος παραβίασε την εντολή της νέας κυβέρνησης για τερματισμό δηλώσεων υπέρ των εδαφικών διεκδικήσεων εναντίον της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Και η συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά κυρίως η συμμετοχή του γενικού προξένου που της έδωσε επίσημο χαρακτήρα, παραβίασαν για μία ακόμη φορά την Ενδιάμεση Συμφωνία, την οποία η Αθήνα τηρεί με ακρίβεια.




ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: