Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Σχέδιο επίθεσης με τέσσερις πυραύλους κατά των Αμερικανών – Πυρηνικός τρόμος από τον Κιμ!

Εντολή Κιμ για άμεσο σχέδιο επίθεσης κατά της Νήσου Γκουάμ - Στο στόχαστρο τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα των Αμερικανών - Έδωσε μέχρι και την πορεία των πυραύλων στρατηγός της Βόρειας Κορέας - Σε επιφυλακή οι δυνάμεις ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας
Η νήσος Γκούαμ και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ έχουν μπει στο στόχαστρο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας που τραβάει το σχοινί με άμεσες απειλές.
Η Βόρεια Κορέα θα έχει εκπονήσει έως τα μέσα του μήνα Αυγούστου ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ειρηνικό, και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Κιμ Γιόνγκ Ουν ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω, είπε το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA, χθες.

 «Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία», είπε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον διοικητή της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού, στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιόμ.
«Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ από τις ακτές του Γκουάμ», πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι οι απειλές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί «φωτιάς και οργής» στις αρχές της εβδομάδας είναι «ένα σωρό ανοησίες», και πρόσθεσε ότι «μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του».
Σε μήνυμα του στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος γράφει ότι η πρώτη του εντολή ως προέδρου ήταν η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, το οποίο είναι ισχυρότερο από ποτέ.
Ο ίδιος τόνισε πως ελπίζει να μην αναγκαστούν ποτέ οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αυτή την δύναμη, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή που δεν θα είναι το πιο ισχυρό έθνος στον κόσμο.
Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον των ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί με»φωτιά και οργή».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ : ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΙΜ;
ΠΗΓΗ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: