Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η Βρετανία ζήτησε από πολίτες άλλων κρατών να φύγουν από την χώρα. Ελαβαν και Ελληνες επιστολη.Ενας μηνας διορια.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας διαβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα μετά την αποστολή περίπου 100 τέτοιων επιστολών σε υπηκόους άλλων χωρών-μελών της ΕΕ, με τις οποίες ενημερώνονταν ότι οφείλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα βάσει του νόμου περί μετανάστευσης.

«Ένας περιορισμένος αριθμός επιστολών εστάλη κατά λάθος κι ερευνούμε κατεπειγόντως το γιατί συνέβη αυτό. Επικοινωνούμε με όλους όσοι έλαβαν αυτή την επιστολή για να διευκρινίσουμε ότι μπορούν να την αγνοήσουν», ανέφερε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας.
«Είμαστε απόλυτα σαφείς όσον αφορά το ότι τα δικαιώματα των πολιτών (χωρών μελών) της ΕΕ που ζουν στο ΗΒ παραμένουν αμετάβλητα», πρόσθεσε η ίδια. Η Εύα Γιοχάνα Χόλμπεργκ, μια φινλανδή πανεπιστημιακός η οποία είναι παντρεμένη με Βρετανό, δήλωσε στην εφημερίδα The Independent ότι «δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της» όταν έλαβε την επιστολή.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Μολονότι το Λονδίνο έχει υποσχεθεί μια γενναιόδωρη συμφωνία για τους πολίτες της ΕΕ μετά το Brexit, δεν έχει συναφθεί ακόμη συμφωνία για το πώς θα προστατεύονται τα δικαιώματά τους.
Τα δικαιώματα των πολιτών κρατών μελών της ΕΕ στη Βρετανία είναι ένα από τα τρία ζητήματα που οι Βρυξέλλες θέλουν να έχει διευθετηθεί πριν αρχίσουν οι συνομιλίες για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ένωση. Η ΕΕ τονίζει πως θα πρέπει να σημειωθεί περισσότερη πρόοδος στα κομβικής σημασίας ζητήματα πριν οι διαπραγματεύσεις προχωρήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ οσοι επικοινωνούσαν με την Αστυνομία πληροφορήθηκαν ότι πρέπει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2017 να αποχωρήσουν από την Χώρα. Μέσα σε αυτούς που έλαβαν τις επιστολές περιλαμβάνονται και τουλάχιστον 3 Έλληνες.
ΠΗΓΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ , NEWSIT , THE INDEPENDENT

Δεν υπάρχουν σχόλια: