Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ... ΚΑΙ ; ΕΝΑ ΚΩΜΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΥΠΕΘΑ , ΓΕΕΘΑ , ΓΓ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ COSMOTE


ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ... ΚΑΙ ; ΕΝΑ ΚΩΜΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΥΠΕΘΑ , ΓΕΕΘΑ , ΓΓ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ COSMOTE. H ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ Ο COSMOTE H KΑΠΟΙΟΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ


Ξύπνησε από το καλοκαιρινό λήθαργο και ραστώνη τους Αθηναίους και με μετέπειτα νέες πληροφορίες όλους τους Έλληνες σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα ( καθώς υπάρχουν πληροφορίες από Καβάλα , Λάρισα , Θεσσαλονίκη ) το χτύπημα των Συναγερμών πολίτικης προστασίας και αεράμυνας - κοινώς Σειρήνων Πόλεμου στις 10.08 σήμερα το πρωί 25.08.17 .
Αφού έκλεισε το πλήρες κύκλων ενεργοποίησης συναγερμού διάρκειας 1 λεπτού  που περιλαμβάνει αυξομειούμενο ένταση συνεχόμενου ήχου ανα 2 δευτερόλεπτα και συνολικά 15 κύκλων χωρίς βίαιη διακοπή του ήχου η κλεισίματος ρεύματος προς τις σειρήνες άφησε όλους όσους ενδιαφέρονται σε μια αμηχανία , μια απορία και κάποιους σε μια κατάσταση εγρήγορσης και προβληματισμού.

Τι έγινε;

Σίγουρα η ώρα που χτύπησαν οι Σειρήνες ήταν λίγο θα λέγαμε πιο μεταγενέστερη από ένα υποτιθέμενο χτύπημα της πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας. Σε όλα τα σενάρια που αντιμετωπίζει το ΓΕΑ ένα κύριο χτύπημα που θα περιλάβει και βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών θα γίνει ( αν πότε γίνει ) 10 λεπτά μετά την ανατολή Ηλίου. Για σήμερα η ανατολή Ηλίου ήταν στις 6.50 το πρωί αρα ένα χτύπημα θα γίνονταν περίπου στις 7 το πρωί.
Ας πούμε όμως ότι οι Τούρκοι έκαναν την βλακεία και ξεκίναγαν στις 10 το πρωί να κάνουν επίθεση στη Ελλάδα. Και ότι στις αερομαχίες που γίνονταν ξέφευγε ένα  η περισσότερα βομβαρδιστικά των Τούρκων με κατεύθυνση την ηπειρωτική Ελλάδα.
Το σύστημα αεράμυνας της χώρας θα είχε ήδη τεθεί σε επιφυλακή τουλάχιστον από τις 10 αρα στις 10.08 το πρωί θα μπορούσαν να εκτελέσουν βολή.
Εδώ όμως θα πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι και άλλους παράγοντες.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ  διευκρίνισαν ότι την ευθύνη των σειρήνων την έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Και ότι η Γ. γ. Πολιτικής Προστασίας δίνει το οκ για να ενεργοποιηθούν οι σειρήνες. Αυτό σημαίνει ότι ο Γενικός Γραμματέας μέσα σε 8 λεπτά από την επίθεση δίνει το οκ στο κεντρικό σύστημα που εδρεύει στο κτήριο του COSMOTE στο κόμβο Κηφισίας να πατήσει το κουμπί που ενεργοποιεί 200 σειρήνες στη Αθήνα και άνω των 1230 σειρήνων σε όλη την Ελλάδα.
Για το σημερινό συμβάν μας ενημέρωσαν μέσω sites που είναι ουσιαστικά τα άτυπα γραφεία τύπου του ΥΠΕΕΘΑ ότι οφείλεται σε λάθος του COSMOTE.
Σαν ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ θα απαντήσουμε με στοιχεία και θα κάνουμε κάποια ερωτήματα και κάποιες συστάσεις.
Από το MIKE της Λάρισας και με δικές μας πληροφορίες υπήρχε εμπλοκή Ελληνικών και Τουρκικών αεροσκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου. Τα αεροσκάφη των Τούρκων ηταν οπλισμένα κατα τη συνήθη τακτική τους. Όμως η έκπληξη από το ΑΤΑ ( Αρχηγείο Τακτικης Αεροπορίας ) έγκειται στο γεγονός οτι για πρώτη φορά εδώ και καιρό το σύνολο των Αεροσκαφών μας ηταν σε αναλογία 3 προς 1 ( Πρωτες πληροφορίες λενε για εμπλοκή 12 αεροσκαφών μας με 4 τουρκικά)
Γνωρίζουμε οτι ουτως η αλλως οι Τουρκοι για μια ακόμα φορα έφυγαν με την ουρά στα σκελια. Ομως αν δεν υπήρχε λαθος του COSMOTE τοτε ενα αεροσκαφος απο τα τεσσερα εφυγε προς την Ελλαδα και οπλισμενο. Αυτο σημαινει οτι το κεντρο Αεραμυνας ειδε κινδυνο και ενημερωσε αρμοδια ΓΕΑ ΓΕΕΘΑ και γ.γ. Πολιτικης Προστασιας.
Με την αποδοχη οτι ολα τα ανωτερω εγιναν τοτε καλως χτυπησαν οι Σειρηνες.
Αν ομως οντως εγινε λαθος απο τεχνικους του COSMOTE τοτε θα πρεπει να κανουμε τα κατωθι ερωτηματα :

1. Αν εγινε κατα λαθος γιατι δεν διεκοπει βιαιως η παροχη ρευματος και δεν το εκλεισαν αμεσα. Αντι αυτου επαιξε ολη η πρωτη ηχητικη ενδειξη  διαρκειας 1 λεπτου
2. Γιατι δεν εχουν βγαλει ανακοινωση ΓΕΕΘΑ , ΥΠΕΕΘΑ , Γ.Γ Πολιτικης Προστασιας και COSMOTE
3. To συμβαν εχει γινει στη Αθηνα και στις 15 Μαιου. Υποτιθεται οτι γινεται συντηρηση των συστηματων αλλα κατα την διαρκεια ασκησεων και με ενημερωση κοινου. Γιατι εγινε σημερα και χωρις ενημερωση κοινου
4.Μηπως θα επρεπε να ειναι υπο την ευθυνη του ΓΕΑ το ολο συστημα και να μην υπαρχουν κρισιμα κυκλωματα στα χερια των Γερμανων Ιδιοκτητων του COSMOTE

Τωρα στη περιπτωση που οντως υπηρχε περιστατικο τα ερωτηματα προς το ΥΠΕΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ ειναι απειρα

1. Εχετε ενημερωσει που ειναι τα καταφυγια το Κοινο;
2. Με μια ενεργοποιηση συναργεμων εληξε το θεμα ;
3. Εχει επανελθει σε ενεργη κατασταση η μοναδα των Πυραυλων ΧΩΚ στο Καπανδριτι που πληγει προσφατα με περιεργη φωτια;
4. Και τελος θα υπαρχει συσταση προς το COSMOTE να μην ξαναγινει αυτο το συμβαν.;

Γιατι μας βλεπω να την παταμε σαν το μικρο βοσκο που φωναζε ΛΥΚΟΣ ΛΥΚΟΣ
μεχρι που ο ΛΥΚΟΣ θα ερθει καποια στιγμη και εμεις θα γελαμε

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: