Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ διδάσκει αποδόμηση ενός Εθνους – Ν.Βούτσης: «Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος – Nα καταργηθούν όλες οι παρελάσεις» – Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» – «Οχι σε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»

Επιβεβαιώνει πλήρως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του προέδρου της Βουλής, Ν.Βούτση, την ύπαρξη επιθετικού σχεδίου διαστρέβλωσης και κατάργησης σχολικών θεσμών και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα «οδοστρωτήρα» ισοπέδωσης του Έθνους. Αρκεί κάποιος να ακούσει τις δηλώσεις Ν.Βούτση για να αντιληφθεί τι έρχεται και που το πάει η Κυβέρνηση.  Να τον χαιρόμαστε τον Πρόεδρο της Βουλής μας…
Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είναι το τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης.

Ο Ν.Βούτσης αποκάλυψε την ατζέντα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά των παρελάσεων και της αριστείας όπως αυτό παρουσιάστηκε με το Προεδρικό Διάταγμα για την επιλογή σημαιοφόρων στα Δημοτικά με κλήρωση και όχι ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές.
Ετσι, στα χνάρια του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, αλλά και άλλων στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αντιμετωπίζουν με αλλεργία καθετί που αφορά στην Πατρίδα, την Ελληνική Σημαία, την Οικογένεια και την Ορθοδοξία κινείται πλέον και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στη συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία και την αντιπαράθεση για την Σημαία και την Αριστεία, τόνισε ότι η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική.
Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως:
«Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί», και συμπλήρωσε: 
«Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος.
Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».
Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις σημείωσε:
«δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».
«Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις που παίρνουν και στρατιωτικό χαρακτήρα» (σσ εννοεί την ολοκληρωτική κατάργηση τους…)
Παράλληλα σημείωσε ότι όπου αναδεικνύονται άριστοι μέσα από τη ζωή, μπορεί να μην έχουν δώσει το ίδιο στίγμα στο σχολείο.
Αναφορικά με το επεισόδιο με τον Ρουβίκωνα, τόνισε «δεν θα δώσω τροφή για αντιπαράθεση μεταξύ Σωμάτων της Αστυνομίας» και κατηγόρησε τη ΝΔ για κυνικές και έξαλλες δηλώσεις που δεν έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο.
ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: