Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Βεβήλωσαν το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Λέσβο την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας χιλιάδων Ελλήνων!.

Την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας χιλιάδων ελλήνων, διάλεξαν τα καλόπαιδα των ΜΚΟ και άλλων “ομάδων πολιτισμού” να βεβηλώσουν το άγαλμα της Μικρασιατισας Μάνας. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν: Το άγαλμα “Μικρασιάτισα Μάνα” αντιπροσωπεύει μια τυπική οικογένεια προσφύγων που αναγκάστηκε να κινηθεί προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα τα νησιά του Αιγαίου, ως αποτέλεσμα της Μικρασιατικής καταστροφής, η οποία αναφέρεται στον Ελληνικό-Τουρκικό πόλεμο Του 1919-1922. Το άγαλμα συμβολίζει επίσης τη δραματική αλλαγή στην κοινωνία.

 Το καλοκαίρι του 2015, η πλατεία μικρή και η παραλία της Ασίας ήταν από τους πρόσφυγες που έρχεται από το Αιγαίο – μια μάλλον οδυνηρή σύμπτωση. Σήμερα θέλουμε αυτό το άγαλμα να εκπροσωπεί τα παιδιά των μεταναστών, τις γυναίκες, τους άνδρες και τις οικογένειες που, τώρα όπως στο παρελθόν, πρέπει ακόμα να ρισκάρουν τη ζωή τους για να φτάσουν σε ασφαλή γη.
Ας τους ενημερώσει κάποιος αλληλέγγυους και όσους τους υποστηρίζουν ότι στην Μικρα Ασία έγινε σφαγή και οι Συμπατριώτες μας έφυγαν μόνο με τα ρούχα που φορούσαν έχοντας χάσει τα πάντα και δεν έχουν καμιά σχέση με τους “πρόσφυγες” με τα πανάκριβα κινητά, τα πεντακοσάρικα ευρώ.
Ούτε είχαν δεκάδες χρηματοδοτούμενες, από ποιος και γιατί άραγε, ομάδες να τους συμπαραστέκονται και να τους βοηθούν.
 Και βέβαια το άγαλμα που βεβήλωσαν δεν εκπροσωπεί κανέναν Σύριο ή πακιστανό ή Αφγανό ή Θιβετιανό ή Αφρικανό… Αν κάποιοι επέλεγαν να βεβηλώσουν ένα μνημείο ή ένα άγαλμα κάποιου “αλληλέγγυου” πως θα αντιδρούσαν άραγε; Αυτά για να ξέρουμε ποιοι κάνουν κουμάντο στο κρατίδιο του Ελλαδιστάν σήμερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: