Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Παρίσι: Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό!

Συναγερμός στο Παρίσι και υποψίες για ύπαρξη βόμβας! Η «πόλη του Φωτός» βρέθηκε για μια ακόμη φορά… στα κόκκινα. Μαζική εκκένωση σταθμού του μετρό στην πρωτεύουσα της -πολύπαθης- Γαλλίας, μετά από αναφορές για ένα «ύποπτο πακέτο».

Κόκκινος συναγερμός και πάλι στο Παρίσι!

Την είδηση μετέφερε η βρετανική mirror.co.uk. Ο σταθμός του μετρό που εκκενώθηκε είναι ο Cambronne και βρίσκεται κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Πάνοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο, μετά τις αναφορές για μια «ύποπτη» βαλίτσα. Ο σταθμός απέχει λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από το σήμα κατατεθέν του Παρισιού, τον Πύργο του Άιφελ. Αυτό σημαίνει βεβαίως πως βρίσκεται στην «καρδιά» της τουριστικής αγοράς της πρωτεύουσας.

Η κυκλοφορία διακόπηκε για αρκετή ώρα μεταξύ των δρόμων Raspail και La Motte-Picquet-Grenelle.

«Λήξη συναγερμού» λέει η Daily Mail

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ μετέδιδε και η βρετανική dailymail.co.uk. Η Daily Mail μετέδωσε λίγο αργότερα πως ο συναγερμός έληξε! Συγκεκριμένα, τόνιζε: «Μετά από μία ώρα, το «πακέτο» χαρακτηρίστηκε μη επικίνδυνο. Στους επιβάτες επετράπη να επιστρέψουν στους συρμούς του μετρό λίγη ώρα αργότερα«.

Δεν… ησυχάζει η «Πόλη του Φωτός»!

Το επίπεδο ασφαλείας στις περιοχές γύρω από τον Πύργο του Άιφελ παραμένει εδώ και καιρό… στα κόκκινα. Αυτό μετά από μία σειρά πρόσφατων περιστατικών, αλλά φυσικά κυρίως εξαιτίας των πολύνεκρων τρομοκρατικών χτυπημάτων του Ισλαμικού Κράτους σε γαλλικό έδαφος.
Ακριβώς πριν τρεις εβδομάδες, την 1η Σεπτεμβρίου του 2017, το Παρίσι ζούσε και πάλι τον τρόμο! Τουρίστες είχαν εγκλωβιστεί στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare Du Nord, ο οποίος κιαι εκκενώθηκε. Η πλατφόρμα της Eurostar είχε την ίδια… τύχη, ενώ αργότερα έγινε γνωστό πως αποκλείστηκε και η περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: