Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ατζαμήδες οι Τούρκοι πιλότοι των μαχητικών F16: Κίνδυνος στο Αιγαίο.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ – ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
Χωρίς πιλότους έχει ξεμείνει η τουρκική αεροπορία εξαιτίας των εκκαθαρίσεων του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερνογαν μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.
Σύμφωνα με τη  γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt από τους 1.350 συνολικά πιλότους που υπηρετούσαν έχουν απολυθεί οι 380, με αποτέλεσμα η πολεμική αεροπορία να μη έχει πιλότους για να πετάξουν τα 240 μαχητικά αεροπλάνα τύπου F16  και τα 49 παλαιότερα τύπου F-4 Φάντομ

Από την μεριά τους οι Έλληνες χειριστές πολεμικών αεροσκαφών δηλώνουν πώς οι τούρκοι εμφανίζονται αγχωμένοι «Δεν έχουν στρατηγική και πολλές φορές εισέρχονται στο FIR Αθηνών με σχηματισμό και εν συνεχεία με την πρώτη αναχαίτιση χάνονται», είπε στο «Βήμα» χειριστής ενός Μιράζ στη βάση της Τανάγρας , και συνέχισε «σπανίως εξέρχονται του εθνικού εναέριου χώρου σε σχηματισμό, φεύγουν κατά μόνας, αφού δεν μπορούν να βρουν το ταίρι τους».
Μαρτυρίες Ελλήνων πιλότων αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν στο Αιγαίο σε μαχητικά αεροσκάφη και τουρκάλες πιλότοι . Σύμφωνα με τουρκικές ιστοσελίδες, η Αγκυρα, προφανώς για να καλύψει το κενό κάλεσε να επανέλθουν στην ενεργό υπηρεσία απόστρατοι πιλότοι, κάτι που προκάλεσε τη διαμαρτυρία των οικογενειών τους. «Η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει χάσει εξ αιτίας της απόπειρας πραξικοπήματος ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας και του know-how της», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αρντα Μεβλέτογλου στο πρακτορείο Reuters
ΠΗΓΗ newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: