Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Θεωρίες συνομωσίας γύρω από τον Αδόλφο Χίτλερ

Η κρυφή βάση των Ναζί στη Σελήνη και άλλες 9 ιστορίες...

Ένας από τους μύθους που συνοδεύει το όνομα του Αδόλφου Χίτλερ, όπως αναφέρουν οι συγγραφείς του βιβλίου «Grey Wolf: The Escape Of Adolf Hitler», Simon Dunstan και Gerrard Williams, είναι ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε στο Βερολίνο το 1945, αλλά συνέχισε τη ζωή του στην Αργεντινή, όπου πέθανε το 1962.
Η ζωή, ή το τέλος του Χίτλερ εξακολουθεί να δίνει τροφή σε κάθε είδους θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες πολλές φορές γίνονται βιβλία τα οποία εξαργυρώνονται σε… μεγάλες πωλήσεις.
Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές, όπως δημοσιεύτηκαν στους International Business Times:

1. Ο Χίτλερ πέθανε στην Αργεντινή
Η τελευταία φήμη που κυκλοφορεί γύρω από το όνομα του ηγέτη των Ναζί, Αδόλφου Χίτλερ, είναι ότι εκείνος δεν αυτοκτόνησε στο Βερολίνο το 1945, αλλά έζησε για αρκετά χρόνια ακόμη στην Αργεντινή.
Σύμφωνα με τους βρετανούς δημοσιογράφους Gerrard Williams και Simon Dunstan, υπάρχουν συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την άποψη ότι ο Χίτλερ πέθανε γέρος στη Νότια Αμερική.
Στο νέο τους βιβλίο, ισχυρίζονται ότι ο Χίτλερ έζησε στην Αργεντινή για 17 χρόνια και είχε αποκτήσει δύο κόρες, προτού πεθάνει το 1962. Λένε ακόμη ότι τα θραύσματα κρανίου που είχαν χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώσουν το θάνατό του από πυροβολισμό στο κεφάλι ανήκαν, όχι σε εκείνον, αλλά σε μια νεαρή γυναίκα.
«Δε θέλαμε να ξαναγράψουμε την ιστορία, όμως οι αποδείξεις που ανακαλύψαμε γύρω από τη διαφυγή του είναι πολύ σημαντικές για να τις αγνοήσει κανείς» είπε στο Sky News ο Williams. «Ο Στάλιν, ο Αϊζενχάουερ και ο Χούβερ από το FBI, όλοι γνώριζαν ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για το θάνατό του στην αποθήκη» πρόσθεσε ο ίδιος.
2. Ο Χίτλερ είχε μόνο έναν όρχι
Ίσως ένας από τους πιο γνωστούς μύθους που αφορούν τον ηγέτη των Ναζί, ήταν ότι ο Χίτλερ είχε χάσει τον ένα του όρχι κατά τη διάρκεια της Μάχης του Σομμ το 1916, σύμφωνα με ένα γερμανό στρατιωτικό γιατρό, ο οποίος του έσωσε τη ζωή.
Ο γιατρός του Χίτλερ όμως, Dr Theodor Morell, δεν έχει κάνει καμία αναφορά σε κάτι τέτοιο, ενώ δεν υπάρχουν και σχετικά ιατρικά αρχεία.
3. Ο Χίτλερ είχε καταληφθεί από το διάβολο
Αυτή η φήμη προέρχεται από την Εκκλησία του Βατικανού, σύμφωνα με την οποία ο Ποντίφικας Πάπας Πίος XII επιχείρησε έναν εξορκισμό εξ αποστάσεως, ο οποίος δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
Ο πατήρ Gabriele Amorth, ο οποίος είναι ο βασικός εξορκιστής του Βατικανού, αποκάλυψε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παρέθεσε στο ραδιόφωνο του Βατικανού το 2006. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο διάβολος «είχε μπει» και στον Στάλιν.
«Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Ναζί είχαν καταληφθεί από το διάβολο. Δεν χρειάζεται να σκεφτεί κανείς κάτι παραπάνω, από όσα έκαναν ο Χίτλερ και ο Στάλιν. Είχε σίγουρα μπει μέσα τους ο διάβολος. Μπορεί κανείς να το καταλάβει από τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους. Από τη φρίκη και τις θηριωδίες που διεπράχθησαν κατ’ εντολή τους. Γι’ αυτό πρέπει να προστατέψουμε την κοινωνία από τους δαίμονες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Χίτλερ είχε το διάβολο μέσα του και έτσι δεν μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Πάπας Πίος XII είχε προσπαθήσει να κάνει εξορκισμό εξ αποστάσεως» είπε ο ίδιος.
Ο Amorth είχε καταφερθεί και κατά των βιβλίων Χάρι Πότερ, υποστηρίζοντας ότι τα μυθιστορήματα αυτά «ανοίγουν το μυαλό των παιδιών σε ένα κόσμο μαύρου και αποκρυφισμού».

4. Οι Ναζί είχαν μια κρυφή βάση στη Σελήνη

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μύθο οι Ναζί είχαν φτάσει στη Σελήνη από το 1942, ενώ προσέφεραν και τη βάση τους στους Αμερικανούς και τους Ρώσους, όταν εκείνοι προσσεληνώθηκαν μυστικά στο φεγγάρι τη δεκαετία του 1950.
Η άποψη αυτή οδήγησε και σε άλλες θεωρίες, όπως το ότι οι Ναζί ήλεγχαν τις παλίρροιες, ή ότι με τη βοήθεια πανίσχυρων λέιζερ μπορούσαν να χτυπήσουν χερσαίους στόχους.
5. Οι Ναζί κατασκεύασαν πλήρως λειτουργικά UFO με τη βοήθεια εξωγήινης τεχνολογίας
Πολλά βιβλία επιστημονικής φαντασίας αναφέρουν ότι οι Ναζί έχουν κατασκευάσει UFO και ζουν μυστικά σε υπόγειες βάσεις στην Ανταρκτική, τη Νότια Αμερική και τις ΗΠΑ και πως έχουν καταστρέψει όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την τεχνολογία αυτή. Ακόμη, ότι χρησιμοποίησαν μια μορφή αντί-βαρύτητας και ήταν σε θέση να ταξιδεύουν με ταχύτητα 2000 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ ο κύριος στόχος του Χίτλερ ήταν να ξεκινήσει μια επίθεση UFO στις ΗΠΑ και το Λονδίνο.
Ο Igor Witkowski στο βιβλίο του «Prawda O Wunderwaffe» ισχυρίζεται, ότι οι Ναζί κατασκεύασαν ένα σκάφος σε σχήμα καμπάνας και πως ο Χίτλερ είχε στη διάθεσή του την «ελίτ» των επιστημόνων και μηχανικών. Υπάρχουν ακόμη αρκετές φωτογραφίες και μαρτυρίες ανθρώπων, «που αποτελούν απόδειξη του γεγονότος ότι οι Ναζί όντως είχαν κατασκευάσει ιπτάμενους δίσκους κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου».
6. Οι Ναζί προσπάθησαν να μετατρέψουν την άμμο σε χρυσό
Ο αυτοδίδακτος αλχημιστής Karl Malchus είχε πείσει τον Heinrich Himmler ότι ήταν σε θέση να φτιάξει χρυσό από πέτρες και άμμο. Αυτό τουλάχιστον, αναφέρει στο βιβλίο του «Hiltler’s Alchemists: The Secret Attempts to Manufacture Gold in Dachau» ο συγγραφέας Helmut Werner.
«Φυσικά, όλο αυτό ήταν μια τεράστια απάτη» υποστηρίζει ο ίδιος.
Μετά από λίγο καιρό ο Himmler σταμάτησε τις προσπάθειες δημιουργίας χρυσού με αυτόν τον τρόπο και ο Malchus φυλακίστηκε στο Νταχάου. Όταν απελευθερώθηκε του είπαν πως αν έλεγε σε οποιονδήποτε για την απάτη του, οι Ναζί θα τον σκότωναν.
7. Ο Χίτλερ είχε μια βάση στην Ανταρκτική
Σύμφωνα με ένα έγγραφο στο Polar Record και μερικές ακόμη θεωρίες συνομωσίας, οι Ναζί είχαν χτίσει μια κρυφή βάση στην Ανταρκτική, όπου κρύφτηκε ο Χίτλερ προς το τέλος του πολέμου και πολέμησε τα βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη χρησιμοποιώντας ιπτάμενους δίσκους.
Οι Αμερικανοί τελικά κατέστρεψαν τη βάση με πυρηνικά όπλα, ωστόσο πολλές κυβερνήσεις προσπαθούν να το κρατήσουν αυτό μυστικό.
Υπάρχουν μερικά αποδεικτικά στοιχεία, που δικαιολογούν αυτούς τους ισχυρισμούς: το 1938-39 υπήρξε μια γερμανική αποστολή στην Ανταρκτική. Στην περιοχή δραστηριοποιούνταν όντως ο βρετανικός στρατός και το 1958 είχε σημειωθεί μια πυρηνική έκρηξη, την οποία δεν κατάφεραν να κρατήσουν μυστική, όμως δεν υπάρχουν άλλες αποδείξεις που να δικαιολογούν το μύθο της μυστικής βάσης των Ναζί στην παγωμένη ήπειρο.

8. Ο Χίτλερ ήταν ένα avatar της ινδουιστικής θεότητας Vishnu

Ένας ακόμη μύθος που συνδέει τους Ναζί με τον αποκρυφισμό προέρχεται από το βιβλίο «The Golden Band» του 1978, στο οποίο ο Miguel Serrano ισχυρίζεται ότι ο Χίτλερ είναι ένα avatar της ινδουιστικής θεότητας Vishnu και ήρθε στη Γη για να καθιερώσει την Άρια φυλή.
Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται ακόμη ότι ο Χίτλερ δραστηριοποιούνταν στη Νέα Σουηβία (New Swabia), για να επικοινωνεί με τα Υπερβόρεια, αιθέρια όντα που ήταν πρόγονοι της Άριας φυλής.
9. Χρυσός των Ναζί βρίσκεται θαμμένος στο βυθό της λίμνης Toplitz
Μία από τις πολλές φήμες για τις κρυψώνες των θησαυρών που άρπαξαν οι Ναζί, θέλει τεράστιες ποσότητες χρυσού να έχουν θαφτεί στο βυθό της λίμνης Toplitz στις αυστριακές Άλπεις. Υπήρχαν μάλιστα αναφορές, ότι μετά τον πόλεμο, πρώην μέλη των SS προσέλαβαν δύτες για να εντοπίσουν το χρυσό.

10. Χρυσός των Ναζί βρίσκεται θαμμένος στο νησί Auckland

Είναι ένας ακόμη μύθος που ξεπήδησε από… το πουθενά. Σύμφωνα με αυτόν ένα πλοίο των Ναζί μετέφερε θησαυρό στο ακατοίκητο νησί Auckland, μερικές εκατοντάδες μίλια μακριά από τις ακτές της Νέας Ζηλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: