Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Σχέδιο μείωσης πληθυσμού μέσω τροφών και ασθενειών; Εισαγωγή μολυσμένων αυγών στην Ελλάδα!

Απανωτά διατροφικά σκάνδαλα χτυπούν την ΕΕ και κυρίως τον απλό κόσμο που δεν ξέρει τι να αγοράσει και ποιον να εμπιστευθεί. Πριν λίγο εμφανίστηκε νέο διατροφικό σκάνδαλο με αυγά στην χώρα μας που αποτελεί στόχο πλέον της ΝΤΠ .
Φαίνεται ότι στην διεφθαρμένη ΕΕ τα σκοτεινά κυκλώματα που θέλουν μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού έχουν εφαρμόσει τα σχέδια τους.
Από το καλοκαίρι ήταν σε ένταση οι Έλληνες αβγοπαραγωγοί, λόγω της εμφάνισης μολυσμένων αυγών σε ευρωπαϊκές χώρες με τελευταίο κρούσμα την Ισπανία!

Την εισαγωγή μιας παρτίδας νωπών αβγών μολυσμένων με το εντομοκτόνο Fipronil στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο τύπο ανακοίνωσε ο  ΕΦΕΤ.
Πρόκειται για αβγά από την Ιταλία, τα οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προορίζονταν για βιομηχανική επεξεργασία.
«Στο τέλος Οκτωβρίου εντοπίσαμε μετά από ελέγχους μια παρτίδα αβγών μολυσμένων με Fipronil, την οποία καταστρέψαμε αμέσως και παράλληλα, μέσω του συστήματος ταχείας ενημέρωσης που διαθέτουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενημερώσαμε τις ιταλικές αρχές. Δεν κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά μολυσμένο αβγό», σημείωσε στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κ. Ιωάννης Τσιάλτας.
Ο ίδιος επισήμανε ότι ιδιαίτερα μετά τα «κρούσματα» που σημειώθηκαν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ο φορέας πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το σύστημα αυτοελέγχου των επιχειρήσεων, με το οποίο τόσο οι εγχώριες όσο και οι ξένες εταιρίες ενημερώνουν τον ΕΦΕΤ για τα αποτελέσματα των ελέγχων που κάνουν στα προϊόντα τους.
Ερωτηθείς ο κ. Τσιάλτας σχετικά με τους λόγους που ο Φορέας δεν δημοσιοποίησε την εισαγωγή μολυσμένων αβγών στην Ελλάδα, τόνισε ότι ο ρόλος του ΕΦΕΤ δεν είναι να κινδυνολογεί και να αναστατώνει τους καταναλωτές, από τη στιγμή που στην αγορά δεν έχουν κυκλοφορήσει μολυσμένα αβγά.
Από την πλευρά τους, οι Ελληνες αβγοπαραγωγοί αναφέρουν ότι ουδέποτε εντοπίστηκε στη χώρα μας μολυσμένο αβγό.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά μολυσμένο νωπό αβγό. Εμείς η μόνη περίπτωση που γνωρίζουμε ότι πιθανώς να έχει μολυνθεί με εντομοκτόνο Fipronil είναι επεξεργασμένο αβγό, σε μορφή σκόνης ή πολτού, που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες για την παρασκευή άλλων προϊόντων. Αλλά και πάλι είναι τόσο μεγάλη η αραίωση που δεν μπορεί να ανιχνευτεί», δήλωσε στον «Ε.Τ.» μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Αβγοπαραγωγών Ελλάδας, κ. Νίκος Βαζαίος.
«Δεν κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά μολυσμένο αβγό», επισήμανε στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας
 Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο κ. Τσιάλτας σημειώνοντας ότι το καλοκαίρι οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί από τη Γαλλία ότι σε ένα επεξεργασμένο προϊόν αβγού (σκόνη ή ασπράδι) που εισήχθη στη χώρα μας εντοπίστηκε Fipronil, ωστόσο η ποσότητα ήταν αμελητέα και η αραίωση τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να ανιχνευθεί. Και το προϊόν όπως ήταν φυσικό ανακλήθηκε από την αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε, όταν πτηνοτροφικές μονάδες στην Ολλανδία κάλεσαν εταιρεία που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση της διάδοσης της κόκκινης ψείρας, ενός παράσιτου επικίνδυνου για τα πουλερικά, και η οποία χρησιμοποίησε Fipronil στα προϊόντα της.
Η ουσία αυτή, που χρησιμοποιείται σε κτηνιατρικά προϊόντα κατά των ψύλλων, των ακάρεων και των τσιμπουριών, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε ζώα που προορίζονται για τη διατροφική αλυσίδα.
Σε μεγάλες ποσότητες, το συγκεκριμένο παρασιτοκτόνο θεωρείται «μέτρια τοξικό» για τον άνθρωπο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Είναι επικίνδυνο για τα νεφρά, το ήπαρ και τον θυροειδή. Τονίζεται δε ότι η μολυσμένα αβγά εντοπίστηκαν σε Γερμανία, Ισπανία και μόλις πρόσφατα σε Ιταλία, χώρες που εισάγουν μεγάλες ποσότητες του προϊόντος από την Ολλανδία.
Ιταλία: Κατασχέθηκαν 92.000 αβγά μετά το διατροφικό σκάνδαλο με το χημικό fipronil το καλοκαίρι
Σε χιλιάδες κατασχέσεις αβγών μετά την έκταση που έχει πάρει το διατροφικό σκάνδαλο με το fipronil στην Ευρώπη, προχώρησαν οι ιταλικές αρχές.
Οι 92.000 κατασχέσεις έγιναν στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων και αφού διαπιστώθηκε ότι δύο αβγά στις περιοχές Μάρκε και Λάτσιο, είχαν μολυνθεί με το συγκεκριμένο εντομοκτόνο.
Παράλληλα, όμως, οι ειδικοί καθησυχάζουν τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι «το εντομοκτόνο αυτό είναι τοξικό για τον άνθρωπο, μόνον όταν χρησιμοποιείται και εισάγεται στον οργανισμό σε μεγάλη ποσότητα».
Συγκεκριμένα, ο Αντέλμο Λούζι, υπεύθυνος της ειδικής υπηρεσίας των καραμπινιέρων κατά της αλλοίωσης των τροφίμων, τόνισε ότι «για να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία, ένας άνθρωπος θα έπρεπε να φάει τουλάχιστον επτά μολυσμένα αβγά με Fipronil την ημέρα».
Την ίδια στιγμή την καλοκαιρινή περίοδο , χιλιάδες Βρετανοί ενδέχεται να είχαν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Ε, επειδή κατανάλωσαν προϊόντα χοιρινού κρέατος (λουκάνικα και συσκευασμένες φέτες ζαμπόν) από μια συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE).
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στους «Times», τον «Independent», την «The Telegaph» αλλά και σε άλλες μεγάλες βρετανικές εφημερίδες, σύμφωνα με την έκθεση του PHE, ο ιός, που ενδέχεται να προκαλέσει κίρρωση του ήπατος και νευρολογικές βλάβες, μπορεί να έχει μολύνει από 150.000 έως και 200.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο από το 2014 έως το 2016.
Η ίδια μελέτη, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο μια αλυσίδα καταστημάτων, την οποία ενδεικτικά ονόμασαν «Supermarket X» συνδέεται με την έξαρση της ηπατίτιδας Ε (HEV) και ιδιαίτερα με τα λουκάνικα δικής της επωνυμίας.
Το συγκεκριμένο στέλεχος της ηπατίτιδας Ε φέρουν μόνο προϊόντα χοιρινού κρέατος από την Ευρώπη και κυρίως από την Ολλανδία και τη Γερμανία, αλλά όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνουν τα δημοσιεύματα.
Αν και επισήμως οι Αρχές της Βρετανίας δεν κατονόμασαν την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, τα ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν συνδέσει την βρετανική εταιρεία Tesco ως υπαίτιο για τα κρούσματα της ηπατίτιδας.
Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί τους ισχυρισμούς, ωστόσο ένας εκπρόσωπός της, δήλωσε στον «Independent», ότι συνεργάζονται στενά με την PHE για να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες τους μπορούν να είναι σίγουροι για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων που αγοράζουν.
Μάλιστα επικαλέστηκε ότι η έρευνα του PHE είχε γίνει πριν από τρία χρόνια, σε εξήντα άτομα που παρουσίασαν τον ιό της ηπατίτιδας και όλοι τους είχαν φάει προϊόντα χοιρινού από την συγκεκριμένη αλυσίδα, αλλά όπως είπε, δεν μπορεί κάτι τέτοιο δε συνδέει οπωσδήποτε τον ιό με τα προϊόντα του χοιρινού κρέατος…
Σύμφωνα με τον PHE, τα περιστατικά μόλυνσης από την ηπατίτιδα Ε έχουν καταγράψει κατακόρυφη άνοδο από 368 το 2010, σε 1.243 το 2016.
Ο ιός προκαλεί κίρρωση του ήπατος και στα συμπτώματα περιλαμβάνονται η γρίπη, ο πυρετός, ο εμετός και το κιτρίνισμα του δέρματος. Σε ακραίες περιπτώσεις ενδέχεται να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια, νευρολογικές βλάβες, ακόμη και τον θάνατο.
Εκπρόσωπος της αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου επεσήμανε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από το σωστά μαγειρεμένο κρέας περιορίζεται.
Μια άλλη ιστοσελίδα, η Foodlog, αναφέρει ότι η ηπατίτιδα Ε ανιχνεύθηκε στο 80% των λουκάνικων που πωλούνται στην Ολλανδία. Από την πλευρά τους, οι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα μολύνονται από το αίμα των μη αποστειρωμένων χοίρων.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το γεγονός αυτό αποτελεί δεύτερο πλήγμα για την Ολλανδία, ύστερα από το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα μολυσμένα αυγά από το εντομοκτόνο Fipronil.
Όλα αυτά σαφώς ανήκουν σε σχέδιο το οποίο αφορά την «μείωση» του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω της τροφής, το οποίο συμπληρώνει το σχέδιο με την εμφάνιση ιών από το παρελθόν λόγω της μετακίνησης των μεταναστών από Αφρική και Μ.Ανατολή.   

ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: