Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα πατήσει ξανά το «κουμπί» την Κυριακή;

Άραγε,ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα ξαναπατήσει το κουμπί;Και μήπως αυτή την Κυριακή, για να γιορτάσει προκαλώντας τρόμο για μία ακόμη φορά στον πλανήτη κατά την έκτη επέτειο από τον θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ ιλ;
Έγκριτο αμερικανικό think-tank προειδοποιεί για πιθανές δραστηριότητες σχετικές με όπλα μαζικής καταστροφής την 17η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Το επίμαχο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι, η 17η Δεκεμβρίου θεωρείται από αμερικανική «δεξαμενή σκέψης» μία πιθανή ημερομηνία για να εκτοξευτεί ένας ακόμη βαλλιστικός πύραυλος από το έδαφος της Βορείου Κορέας.

Κι αυτό γιατί ο πατέρας του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ιλ, πέθανε από ανακοπή καρδιάς στις 17 Δεκεμβρίου του 2011. Τότε,ο νεαρός Κιμ ανέλαβε τα ηνία της χώρας.
Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, το έγκριτο αμερικανικό think-tank «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών» που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, ανέφερε ότι, αναλύοντας την συγκεκριμένη ημερομηνία (17 Δεκεμβρίου),διαπίστωσε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για να προκαλέσει εκ νέου το καθεστώς της Πιονγιάνγκ εντός των τεσσάρων εβδομάδων εκτοξεύοντας ένα νέο βαλλιστικό πύραυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: