Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πυρηνικό κέντρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Φλαμανβίλ, με τα πρώτα στοιχεία να αναφέρονται σε πυρκαγιά και τραυματίες
Έκρηξη σημειώθηκε στις 10 το πρωί, τοπική ώρα, στο πυρηνικό κέντρο της Φλαμανβίλ κοντά στη Μάγχη της Γαλλίας. Ισχυρή δύναμη πυροσβεστών και ανδρών ασφαλείας από την περιοχή σπεύδουν στο σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις ότι από την έκρηξη έχουν προκύψει τραυματίες. Στο σημείο έχει αποσταλεί μονάδα πρόνοιας η οποία δύναται να περιθάλψει αρκετά θύματα.


Από την έκρηξη έχει προκληθεί πυρκαγιά στο σημείο στο εσωτερικό του κέντρου, αλλά εκτός της πυρηνικής ζώνης. Οι αρχές αναφέρουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ενδεχόμενο διαρροής ραδιενέργειας. Η περιφέρεια δήλωσε άλλωστε πως δεν ενεργοποιείται κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης επέμβασης, καθώς δεν εντοπίστηκε κανένας κίνδυνος διαρροής.
Πέντε άνθρωποι υπέστησαν ελαφρά δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις, αλλά δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, εξήγησε ο Ολιβιέ Μαρμιόν, διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη. Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του σταθμού ετέθη εκτός λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: