Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Δείτε πως γίνετε πίνοντας από χάλκινη κούπα να μπορείτε να διατηρήσετε την υγεία του σώματός σας.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν υποψιαστεί εδώ και πολλές χιλιετίες, ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία μας στον χαλκό.

Από την αρχαία Αίγυπτο οι άνθρωποι φόραγαν κοσμήματα από χαλκό πάνω στο δέρμα τους και αποθήκευαν νερό σε δοχεία χαλκού, αναφέροντας εκτεταμένα ιατρικά οφέλη.

Σήμερα, η επιστήμη επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς αυτούς με πολλές επιστημονικές μελέτες να υποστηρίζουν, ότι ο χαλκός μπορεί να καταστρέψει πολλούς επιβλαβής οργανισμούς για την υγεία.

Η μεγάλη ποσότητα χαλκού μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα στον οργανισμό. Ωστόσο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα του χαλκού με την βοήθεια της αρχαίας πρακτικής Vedic, δηλαδή πίνοντας από ένα φλιτζάνι χαλκού τέσσερις φορές την εβδομάδα.


Είναι μια απλή αλλαγή, που μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα στην ζωή σας.
Πως επηρεάζει ο χαλκός την υγεία μας;


Εκτός από την χρησιμότητά του για κοσμήματα και εργαλεία, ο χαλκός έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι αποθήκευαν το νερό τους σε δοχεία χαλκού, γιατί είχαν παρατηρήσει, ότι σε αυτά τα δοχεία ήταν ασφαλέστερο.

Σήμερα, η παρατήρηση αυτή επιβεβαιώνεται από την επιστήμη, η οποία υποστηρίζει, ότι οι μικρές ποσότητες χαλκού μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες στην σωματική υγεία.

Έτσι, πιάστε την αγαπημένα σας κούπα χαλκού και πιείτε νερό από αυτή.

1ο Όφελος: Διεγείρει τον εγκέφαλο.

Είναι πολύ ενοχλητικό το να αισθανόμαστε αργοί και υποτονικοί. Το κλειδί για την επιτάχυνση του εγκεφάλου μπορεί να βρίσκεται στην προσθήκη χαλκού στην καθημερινότητά μας.

Ο χαλκός ως μικροθρεπτικό συστατικό διεγείρει το σώμα για να αποκαταστήσει και να παράξει έλυτρα μυελίνης, τα οποία αποτελούν βασικό μέρος του νευρικού συστήματος του εγκεφάλου και επιτρέπει στις συνάψεις να πηδούν από το σημείο Α στο σημείο Β.

Ουσιαστικά, η βελτίωση της υγείας των περιβλημάτων μυελίνης με την βοήθεια του χαλκού θα σας κάνει να είστε σε εγρήγορση.

2ο Όφελος: Καταπραΰνει τις αρθρώσεις.

Υπάρχει μια φήμη, που λέει, ότι η κατανάλωση χαλκού ή η ύπαρξη χαλκού στο δέρμα μπορεί να καταπραΰνει τις αρθρώσεις, ειδικά αν ο χαλκός οξειδώνεται και γίνεται πράσινος.

Ο χαλκός μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη χαμένων χόνδρων, οι οποίοι ανακουφίζουν τους πόνους που σχετίζονται με την αρθρίτιδα και τις αρθρώσεις.

3ο Όφελος: Βοηθάει το πεπτικό σύστημα.

Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων χαλκού μπορεί να βοηθήσει το σώμα να χωνέψει πιο αποτελεσματικά την τροφή, επειδή ο χαλκός διεγείρει την σύσπαση των μυών του πεπτικού συστήματος που βοηθά την κίνηση των αποβλήτων μέσα στο έντερο.

Επίσης, σκοτώνει τα βακτήρια, γεγονός που είναι χρήσιμο για την εξάλειψη των επικίνδυνων μικροοργανισμών, που προκαλούν ενοχλήσεις στο στομάχι.

4ο Όφελος: Εξισορροπεί τον θυρεοειδή.

Ο χαλκός είναι ένα από τα πολλά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να εκτελέσει τις καθημερινές λειτουργίες.

Συγκεκριμένα, διαταραχές του θυρεοειδούς, όπως υπο- ή υπερθυρεοειδισμός, συχνά συνδέονται με ανεπάρκεια χαλκού στον οργανισμό.

Η ασθένεια συνδέεται με σημαντικές αλλαγές βάρους, ορμονικές διακυμάνσεις και αλλαγές στην διάθεση. Έτσι, η προσθήκη χαλκού στον οργανισμού μπορεί να εξισορροπήσει την λειτουργία του θυρεοειδούς.

5ο Όφελος: Βοηθάει το Καρδιαγγειακό σύστημα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας της Αμερικής, ο χαλκός μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς, όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα.

Ο χαλκός δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον υγιεινό τρόπο ζωής ή την φαρμακευτική αγωγή, αλλά συμπληρωματικά μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πλάκας και να ανοίξει τα αιμοφόρα αγγεία, συμβάλλοντας στην πρόληψη ή βελτίωση των αποφράξεων.
6ο Όφελος: Δυναμώνει τα μαλλιά.

Ο χαλκός είναι σημαντικός στην παραγωγή μελανίνης, η οποία είναι βασικό μέρος της υγείας των μαλλιών και μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της αραίωσης των μαλλιών.

Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μαλλιών μετά από χημειοθεραπείες, επειδή μεγεθύνει τους θύλακες των τριχών και μειώνει το χρόνο που απαιτείται για να μακρύνουν τα μαλλιά.

Μπορεί να επιβραδύνει το φυσικό γκριζάρισμα των μαλλιών, αυξάνοντας την μελανίνη.

7ο Όφελος: Βοηθάει το συκώτι και την σπλήνα.

Ο χαλκός μπορεί να κάνει καλό στο συκώτι και την σπλήνα μόνο σε περίπτωση ανεπάρκειας χαλκού, αφού το συκώτι είναι υπεύθυνο για το φιλτράρισμα του περισσευούμενου χαλκού και άλλων μετάλλων στο αίμα.

8ο Όφελος: Βελτιώνει το δέρμα.

Η μελανίνη που κάνει καλό στα μαλλιά είναι εξίσου ευεργετική και για το δέρμα.

Τα πεπτίδια χαλκού βοηθούν στην παραγωγή υγειών κυττάρων δέρματος και κάνει πολύ καλό στο κατεστραμμένο ή ξηρό δέρμα.

Επίσης, βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.
ΠΗΓΗ: http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: