Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΠαρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα μικρά "μυστικά σύμβολα" που συναντήσαμε σε ένα από τα οδοιπορικά της ομάδας στην πόλη της Θεσσαλονίκης,


Ο 'Αγγελος της Τσιμισκής (Γωνία Τσιμισκή με Καρ. Ντηλ).Εξωτερική άποψη της γωνιακής πολυκατοικίας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην πρόσοψη της οποίας υπάρχει ανάγλυφος ένα άγγελος με με ανοικτά διάπλατα τα φτερά του.

Η φτερωτή φιγούρα από κοντά.
Ο Σταυρός των Αρμενίων(Οδός Τσιμισκή, 119).Ο "Σταυρός των Αρμενίων" αποτελεί ένα μνημείο που στήθηκε από το έθνος των Αρμενίων προς τιμήν της βοήθειας που είχε στήλει παλαιότερα η Ελληνική κυβέρνηση. Εκτός όμως από το σταυρό, φέρει διάφορα και ποικίλα σύμβολα, μερικά εκ των οποίων μπορουν να ερμηνευτούν και πέρα του συμβατικού τρόπου οδηγώντας σε "περίεργα" συμπεράσματα.
Αρχαίοι Μύθοι και Σύμβολα(Γωνία οδών Ευζώνων και Στρατού).Πρόσοψη του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ Θεσ/ νίκης, η οποία φέρει πληθώρα μυθολογικών στοιχείων και συμβόλων.
Ανάμεσα σε άλλα συναντάμε μορφές κενταύρων και λεόντων.

Δράκοι και Λέοντες (Παραλιακή οδός, μεταξύ Μακεδονία Palace και Ναυτικού Ομίλου Θεσ/νίκης).Το μνημείο που έστησε η Κορεατική κυβέρνηση(;!) προς τιμήν Ελλήνων που συμμετείχαν σε πολεμικές συρράξεις στο πλευρό της.
[Ζητούμε συγγνώμη για το προφανές λάθος στην εν λόγω λεζάντα(έγραφε "Ιαπωνική" αντί "Κορεατική"), το οποίο έγινε κατ' όπιν παραδρομής και δίχως δόλο. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.]


Λέοντες, δράκοι, ήλιοι, έως και τα σύμβολα των 4 στοιχείων της δημιουργίας συναντάμε(στη φωτό "πυρ" και "ύδωρ").
ΠΗΓΗ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡ. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ /ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: