Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Στο μικροσκόπιο ειδικών υπηρεσιών της αστυνομίας βρίσκεται αυτοαποκαλούμενος ιμάμης, ο οποίος έχει στήσει ένα ολόκληρο δίκτυο στην περιοχή και πραγματοποιεί κηρύγματα μίσους εναντίον του δυτικού τρόπου ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στην ΕΛΑΣ αυτόκλητος ιμάμης συνηθίζει να κάνει κατήχηση σε μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα σε καφετέρια που βρίσκεται στην περιοχή, αποκαλώντας αμαρτωλούς τους Δυτικούς, οι γυναίκες των οποίων ντύνονται σαν γυναίκες του πεζοδρομίου και οι ίδιοι είναι βουτηγμένοι στην αμαρτία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, μουσουλμάνοι που αντιδρούν στα κηρύγματα μίσους του ιμάμη ενημέρωσαν τις ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας, οι οποίες και έχουν απλώσει το δίκτυό τους και είναι έτοιμες να επέμβουν, παρουσία μάλιστα εισαγγελέα για να πραγματοποιήσουν προσαγωγές, ακόμα και συλλήψεις, ενώ δεν αποκλείεται αν βρεθούν τα απαραίτητα στοιχεία να υπάρξουν και απελάσεις.
Από τις μέχρι στιγμής καταγγελίες, ο αυτόκλητος ιμάμης του Αγίου Παντελεήμονα περιορίζεται μόνο στην στηλίτευση του δυτικού τρόπου ζωής και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μην έχει εκφράσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον απόψεις υπέρ της Τζιχάντ ή του ISIS.
Οι αρχές συνεχίζουν να τον παρακολουθούν διακριτικά, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι τώρα ότι έχει εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά, ενώ ο κοριός της ΕΛΑΣ δεν έχει εντοπίσει κάτι ύποπτο στις συνομιλίες του άτομα που μένουν στην Ελλάδα και με συγγενείς του στη Μέση Ανατολή.
Ωστόσο, οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και ξεψαχνίζουν κάθε νέα πληροφορία που έρχεται στα χέρια τους, καθώς ο φόβος της τρομοκρατίας έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: