Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Η Αίγυπτος προειδοποίησε για ελληνοτουρκική σύρραξη το αμέσως προσεχές διάστημα

Όλοι το «φωνάζουν» εδώ και δύο χρόνια (ειδικά ρωσικά αμυντικά ινστιτούτα) μαζί με  τους «ποιοτικούς δείκτες» των τουρκικών προκλήσεων οι οποίοι έχουν «κοκκινίσει», ότι επίκειται πιθανή  πρόκληση επεισοδίου μεταξύ  Ελλάδος –Τουρκίας στο Αιγαίο λόγω των ενεργειακών απαιτήσεων της Άγκυρας.
Το  να το αναφέρει όμως κρατικό αμυντικό ινστιτούτο της Αιγύπτου …όπως και  να το κάνουμε ..προκαλεί μια ιδιαίτερη περίπτωση.
Ο Mohamed Abd Elkader, διευθυντής και αρχισυντάκτης του τουρκικού τμήματος αμυντικών υποθέσεων,  του κέντρου  Πολιτικών και Στρατηγικών Μελετών  Al Ahram της Αιγύπτου και σύμβουλος του προέδρου Αλ Σίσι, δήλωσε ότι «πιστεύει ακράδαντα ότι η σημερινή στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος  είναι ενδεχομένως πιθανό περαιτέρω να κλιμακωθεί σε οποιαδήποτε σοβαρή στρατιωτική αντιπαράθεση».

Πρόκειται για «προειδοποιήσεις» από την χώρα των Φαραώ για τα τεκταινόμενα στην Α.Μεσόγειο και τις υπόγειες κινήσεις των Τούρκων , έχοντας μάλιστα ο ίδιος ο Elkader πιθανότατα  την αμέριστη αρωγή των ρωσικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών που καταγράφουν τα πάντα στο «παρασκήνιο» της περιοχής.
Ρωσικά πλοία και υποβρύχια «σουλατσάρουν» συνεχώς στην Α.Μεσόγειο ενώ και οι δορυφόροι της Μόσχας «κοιτούν» προς τα εδώ συνεχώς.
Ο ίδιος ο Αιγύπτιος αξιωματούχος παρενέβη  με αφορμή τις προκλητικές κινήσεις των  Τούρκων εν μέσω της στρατιωτικής άσκησης με την επωνυμία «Μέδουσα» στην Ρόδο,  κατά την οποία προκλήθηκε  «λεκτικά» και η αιγυπτιακή στρατιωτική δύναμη.
Σύμφωνα με τους νέο-οθωμανούς,  «η αιγυπτιακή ναυτική δύναμη  συμμετείχε σε παράνομες ασκήσεις σε νησί  που έπρεπε να ήταν αποστρατικοποιημένο βάσει της συνθήκης των Παρισίων».Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του δεν απείλησαν μόνο την Ελλάδα με την ίδια φτηνή δικαιολογία επικαλούμενοι την συνθήκη των Παρισίων  αλλά και την αιγυπτιακή αρμάδα ως προκλητικά παράνομη…που έφτασε βέβαια τόσο κοντά στα τουρκικά παράλια .
«Η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν ενισχύσει σημαντικά την αμυντική  συνεργασία τους τα τελευταία τρία χρόνια και αυτό έχει αυξήσει τις ανησυχίες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο ίδιος σε αραβικό  πρακτορείο ειδήσεων  εξηγώντας παράλληλα τα «τουρκικά σεκλέτια» έναντι των δύο χωρών.
«Η Τουρκία απέστειλε μερικά από τα στρατιωτικά της αεροσκάφη  για να παρακολουθήσουν  και να κατασκοπεύσουν τα γυμνάσια, αλλά προς το παρόν δεν αναμένουμε  περαιτέρω αντιδράσεις» , πρόσθεσε ο Αιγύπτιος.
«Τα δύο έθνη ( Ελλάδα-Αίγυπτος) χρησιμοποιούν για πρώτη φορά την στρατιωτική και  πολιτική  τους δύναμη, αλλά η στρατιωτική ισορροπία και το περιφερειακό πλαίσιο στην Ευρώπη ή στη Μέση Ανατολή δεν προσφέρουν προς το παρόν …την δυνατότητα στρατιωτικής επιλογής», κατέληξε ο Abd Elkader βασιζόμενος στην δύναμη του αιγυπτιακού στρατού.
Η Αίγυπτος προειδοποίησε για ελληνοτουρκική σύρραξη το αμέσως προσεχές διάστημα - Εικόνα0
Η άσκηση, που διεξήχθη στην Ρόδο , περιελάμβανε κοινές ναυτικές επιχειρήσεις και ασκήσεις έρευνας και διάσωσης. Ισχυρές αιγυπτιακές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις έλαβαν μέρος μαζί με τις αντίστοιχες ελληνικές.
Σε γραπτή ανακοίνωση του , το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι η άσκηση είναι παράνομη, αναφέροντας τη Συνθήκη του Παρισιού του 1947, η οποία απαγορεύει κάθε είδους στρατιωτική εκπαίδευση στη Ρόδο.
Ενώ ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου, αυξάνονται οι εντάσεις με την Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Ενώ όλα τα «ποιοτικά δεδομένα» των τουρκικών παραβιάσεων το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκτελούν «δοκιμαστικά σενάρια» στρατιωτικών επιχειρήσεων με πιθανό σκοπό τον εντοπισμό αδυναμιών του ελληνικού συστήματος άμυνας , εμείς αναμένουμε τον Ερντογάν  στην Αθήνα , για νέους «εκβιασμούς» λόγω Γκιουλέν και φιέστας στην δυτική Θράκη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: