Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Η Κρήτη γιορτάζει τα 104 χρόνια από την ένωση με την Ελλάδα – «Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες»

Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο κτήριο του Ναυτικού Μουσείου Χανίων ξεκίνησαν το πρωί οι εκδηλώσεις για τα 104 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, που συμμετέχει σήμερα στις επετειακές εκδηλώσεις στα Χανιά, δήλωσε: «Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες συμπατριώτες μας που μέσα από συνεχείς επαναστάσεις θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Είναι ημέρα τιμής και μνήμης στον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο που έκανε πράξη το όραμα της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, και την εθνική ολοκλήρωση. Η σημερινή ιστορική επέτειος αφυπνίζει τις συνειδήσεις όλων μας και αποτελεί πηγή άντλησης διδαγμάτων για εθνική ενότητα, ανάκαμψη και πρόοδο στην χώρα μας».

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε πομπή με την ελληνική σημαία στο Ιστορικό φρούριο Φιρκά, όπου ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας αναφέρθηκε στα γεγονότα της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα ενώ στη συνέχεια έγινε έπαρση της σημαίας από τον περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα.
Ακολούθησε άλλη εκδήλωση στο δήμο Χανίων, η δε ολοκλήρωση των επετειακών εκδηλώσεων θα γίνει στις 7μ.μ. στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
ppwiwy1ppwiwy3ppwiwy7

Δεν υπάρχουν σχόλια: