Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Το περιστατικό της λίμνης Falcon στον Καναδά το 1967 που συγκλόνισε τον κόσμο!

Το περιστατικό της λίμνης Falcon συνέβη στις 20 Μαΐου 1967, όταν ο Stefan Michalak ισχυρίστηκε ότι συνάντησε ένα UFO (ΑΤΙΑ – Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο) κοντά στη λίμνη Falcon της Manitoba του Καναδά. Ισχυρίστηκε ότι έπαθε εγκαύματα από τον εξαερισμό του αεροσκάφους, ο οποίος καλυπτόταν από μία ωοειδή σχάρα (φωτό –σχέδιο του UFO από τον Michalak). Η θέαση της λίμνης Falcon παραμένει μία από τις πιο αξιόπιστες περιπτώσεις στον κόσμο και χαρακτηρίζεται ως γνήσια από τις περισσότερες ομάδες και ερευνητές UFO.

Ο Michalak ήταν κάτοικος του Winnipeg του Καναδά, αλλά είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές στο Επαρχιακό Πάρκο Whiteshell. Ήταν αρκετά εξοικειωμένος με την περιοχή, έχοντας σκάψει πολλές φορές εκεί για μέταλλα. Του είχαν πει ότι υπήρχαν φλέβες χαλαζία κοντά στη λίμνη Falcon. Σηκώθηκε νωρίς στις 19 Μαΐου, αφήνοντας το ξενοδοχείο στις 5:30 π.μ. Περίπου στις 9:00 π.μ. είχε βρει μια φλέβα του πολύτιμου μετάλλου. Γύρω στις 11:00 π.μ. σταμάτησε για μεσημεριανό διάλειμμα και σύντομα συνέχισε το σκάψιμό του.

Το περιστατικό
Λίγο μετά τις 12:00 η συγκέντρωση του Michalak διαταράχτηκε από έναν θόρυβο που έμοιαζε με μουγκρητό χήνας. Όταν κοίταξε προς τα πάνω, είδε δύο αντικείμενα σε σχήμα πούρου, τα οποία ήταν κόκκινα και λαμπερά σαν φωτιά. Κατέβαιναν σε κλίση 45 μοιρών, όπως υπολογίστηκε από τον μάρτυρα. Παρατήρησε επίσης ότι όσο πιο κοντά έρχονταν, τόσο πιο οβάλ γίνονταν.
Ένα από τα αντικείμενα σταμάτησε στον αέρα, ενώ το άλλο προσγειώθηκε σε ένα μεγάλο βράχο 50 μέτρα μακριά από τον Michalak. Λίγες στιγμές αργότερα, το αντικείμενο που αιωρούταν πάνω από τον Michalak άλλαξε χρώμα και έγινε γκρίζο, και στη συνέχεια πέταξε απευθείας προς τα δυτικά, εξαφανιζόμενο μέσα στα σύννεφα. Το προσγειωμένο αντικείμενο άλλαξε χρώμα και έγινε γκρι, και έπειτα σε ένα χρώμα που έμοιαζε με αυτό του πυρακτωμένου ανοξείδωτου ατσαλιού.
Από το εσωτερικό άνοιγμα του αντικειμένου, εκπέμπονταν κάποιες βιολετί ακτίνες φωτός. Καθώς ο Michalek χρησιμοποιούσε ειδικά γυαλιά για να εξετάσει τον χαλαζία, οι ακτίνες δεν τον επηρέαζαν. Το αντικείμενο είχε θειούχα οσμή και ακουγόταν σαν μουρμουρητό.
Πέρασε μισή ώρα και ο Michalak ακόμα παρατηρούσε το διαστημόπλοιο. Ξαφνικά, μια πόρτα άνοιξε και μπόρεσε να δει ότι το εσωτερικό του UFO ήταν πολύ φωτισμένο. Πλησίασε μερικά μέτρα και άκουσε κάποιες φωνές να έρχονται από το εσωτερικό του διαστημόπλοιου.
Πιστεύοντας ότι το αντικείμενο ήταν πειραματικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, προσπάθησε να επικοινωνήσει στα Αγγλικά. Αφού δεν πήρε απάντηση, προσπάθησε μάταια σε άλλες γλώσσες (στα Πολωνικά που ήταν και η μητρική του γλώσσα, Γερμανικά και Ρώσικα). Νευρικός, περπάτησε προς την ανοιχτή πόρτα και είδε ένα panel και μερικά φώτα μέσα στο διαστημόπλοιο.
Δεν είδε κανέναν, οπότε περίμενε. Ξαφνικά, η πόρτα έκλεισε. Παρά την έκπληξη, ανακάλυψε ένα πολύχρωμο γυαλί γύρω από το UFO. Ήταν πολύ καλά διατηρημένο, χωρίς ρωγμές. Προσπάθησε να το αγγίξει, αλλά το γάντι του απλά έλιωσε, καθώς η θερμότητα πέρασε στο χέρι του αν και προστατευόταν από γάντι.
Ένα μεταλλικό κουτί γεμάτο τρύπες κατέβηκε ήσυχα από το UFO, που έμοιαζε να είναι μια σχάρα εξαερισμού . Συνέβη μια έκρηξη με ατμούς και κάποιο είδος αερίου πήγε προς την κατεύθυνσή του. Αμέσως τα ρούχα του άρχισαν να καίγονται (φωτό). Καθώς το UFO ακολούθηκε το άλλο, ο Michalak έμεινε πίσω προσπαθώντας απεγνωσμένα να σβήσει τη φωτιά.

Μετά το περιστατικό
Μόλις έσβησε η πυρκαγιά, ο Michalak αισθάνθηκε πόνο και αδιαθεσία και παρατήρησε μια μεταλλική οσμή που έβγαινε από το εσωτερικό του σώματός του, σαν να καίγεται κάποιο ηλεκτρικό αντικείμενο. Προσπάθησε να πάει στο motel, αλλά σταμάτησε αρκετές φορές, νιώθοντας άρρωστος. Αργότερα πήγε σε νοσοκομείο και γιατρεύτηκε. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι τα εγκαύματα προκλήθηκαν από εξάτμιση αεροπλάνου.
Ο οικογενειακός γιατρός του Michalak, R.D. Otaway, ανέφερε ότι ο Michalak ήταν μπερδεμένος και ζαλισμένος, αλλά λογικός. Ο Otaway ανέφερε ακόμα την απώλεια μαλλιών και μια σειρά εξογκωμένων ωοειδών πληγών στο στήθος και στην κοιλιά του Michalak σε σχήμα σχάρας, όμοιες με έγκαυμα πρώτου βαθμού. Η φύση αυτών των εγκαυμάτων παρέμεινε δυσεξήγητη.
Τα προβλήματα υγείας μάστιζαν τον Michalak για αρκετούς μήνες, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης όρεξης, απώλειας βάρους, πρηξίματος και λιποθυμίας. Ένας ψυχίατρος της κλινικής Mayo στο Rochester της Minnesota των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο Michalak δεν έπασχε από «σημαντική ψυχική ή συναισθηματική ασθένεια».
Ο Michalak πέθανε το 1999, σε ηλικία 83 ετών, χωρίς οι πληγές στο σώμα του να εξαφανιστούν. Από το περιστατικό δεν έβγαλε χρήματα. Δημοσίευσε ένα μικρό φυλλάδιο που περιέγραφε λεπτομερώς την εμπειρία του, αλλά απέτυχε να βγάλει κέρδος. Πλήρωσε όλα τα ιατρικά του έξοδα, αλλά ποτέ δεν έλαβε καμία εξήγηση για τα συμπτώματά του. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν άλλαξε ποτέ εκδοχή για  το τι είδε, ούτε δήλωσε ποτέ ότι είδε κάποιο εξωγήινο πλάσμα.

Η έρευνα
Μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 1967, η Καναδική Αστυνομία (RCMP) έδειξε ενδιαφέρον για τους ισχυρισμούς του Michalak. Δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν μόνοι τους το σημείο και την 1η Ιουνίου έφεραν μαζί τους τον Michalak. Ωστόσο, ο Michalak δεν μπόρεσε να εντοπίσει το σημείο, γεγονός που δημιούργησε περαιτέρω αμφιβολίες σχετικά με τους ισχυρισμούς του. Η Καναδική Αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Michalak είχε καταναλώσει πολλά μπουκάλια μπύρας τη νύχτα πριν από την θέαση.
Μέχρι τις 26 Ιουνίου, ο Michalak είχε εντοπίσει το σημείο και μάζεψε τα προσωπικά του αντικείμενα που είχε αφήσει εκεί. Η Καναδική Αστυνομία έλαβε δείγματα εδάφους από το σημείο, τα οποία εξέτασαν για ραδιενέργεια. Οι εξετάσεις ήταν θετικές.
Στις 28 Ιουλίου o Michaleak και οι αξιωματικοί της Αστυνομίας αναγνώρισαν μαζί ένα ημικύκλιο στην επιφάνεια του βράχου στο σημείο, με διάμετρο 5 μέτρα, όπου τα βρύα είχαν με κάποιον τρόπο αφαιρεθεί. Υπήρχαν ίχνη ακτινοβολίας σε ένα ρήγμα στο βράχο στο κέντρο του σημείου προσγείωσης, όπως και σε δείγματα από τα ρούχα του Michalak. Δεν βρέθηκε ίχνος ακτινοβολίας γύρω από την εξωτερική περίμετρο του κύκλου ή στα βρύα ή στο γρασίδι κάτω από το υπερυψωμένο τμήμα του βράχου.
Το ραδιενεργό υλικό που βρέθηκε στο ρήγμα του βράχου ήταν το ράδιο 226, ένα φυσικό ισότοπο που είναι σε ευρεία εμπορική χρήση και εντοπίζεται επίσης σε ραδιενεργά απόβλητα. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το επίπεδο ακτινοβολίας δεν αποτελούσε κίνδυνο για τους ανθρώπους της περιοχής. Το Καναδικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζει το περιστατικό στην λίμνη Falcon ως άλυτο.
thetruth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: