Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Σε Κλοιό 5 Τουρκικών Πολεμικών παραμένει » ακινητοποιημένο» το γεωτρύπανο … Στο Λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε η Φ/Γ «ΛΗΜΝΟΣ» του ΠΝ!

Ακινητοποιημένο & σε απόσταση δώδεκα ναυτικών μιλίων απο τις ακτές του Κάβο Γκρέκο, βρίσκεται απο χθες το βράδυ το πλωτό γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ENI Saipem 12000 που βρισκόταν καθ οδόν για το τεμάχιο 3 … …Της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον στόχο «Σουπιά», όπου είναι προγραμματισμένο να διενεργήσει γεώτρηση, σε συνεργασία με τον ενεργειακό κολοσσό της Κορέας, KOGAS.

Ο λόγος, της  παρενόχλησης που υφίσταται απο τουρκικά πολεμικά σκάφη που πλέουν στην θαλάσσια περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου και συγκεκριμένα απο τρεις τορπιλακάτους, μία φρεγάτα και μία κορβέτα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.Είναι οτι η Άγκυρα, με παράτυπη navtex έχει δεσμεύσει περιοχή ανατολικά της Κύπρου και με το πρόσχημα της διεξαγωγής στρατιωτικών ασκήσεων.

Απο την πρώτη στιγμή, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αρχίσει διπλωματικό μαραθώνιο για λήξη της έντασης που επιχειρούν να δημιουργήσουν στην περιοχή οι Τούρκοι, ενημερώνοντας σχετικά τις ηγεσίες των εμπλεκόμενων χωρών, καθώς και τα μέλη διεθνών οργανισμών για τις εξελίξεις.
Στο μεταξύ, στο λιμάνι Λεμεσού έχει καταπλεύσει σκάφος Η Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού  που ανήκει στη δύναμη της UNIFIL, ενώ την περιοχή της έντασης έχει προσεγγίσει σκάφος του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού που διενεργεί περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο ΥΠΕΞ Κασουλίδης δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι ο κυβερνήτης του «Saipem 12000», αναμένει περαιτέρω οδηγίες για να συνεχίσει προς τον στόχο της γεώτρησης.
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η ΕΝΙ έδωσε εντολή στον καπετάνιο να μην προχωρήσει, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι χθες η εταιρεία έδωσε εντολή στον καπετάνιο να μη γυρίσει πίσω.
Πηγή: veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: