Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενεργοποιήθηκε η δύναμη «Δέλτα» από τον Π.Καμμένο – Ασκηση Αντιμετώπιση τουρκικής αποβατικής ενέργειας στο ανατολικό Αιγαίο

Εντολή ενεργοποίησης της δύναμης «Δέλτα» έδωσε αιφνιδιαστικά σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θέλοντας προφανώς αφενός να τεστάρει την ετοιμότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις και αφετέρου να στείλει μήνυμα στην Τουρκία «είμαστε έτοιμοι και σας περιμέμνουμε».
Η ενεργοποίηση της δύναμης «Δέλτα» γίνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα. Η πρώτη ήταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η δεύτερη σήμερα τα ξημερώματα περίπου στις 5 από τον Πάνο Καμμένο. Δεν είναι άσχετες αυτές οι ασκήσεις ετοιμότητας αυτές τις ημέρες και δεν έχουν τον επικοινωνιακό χαρακτήρα που είχαν στο παρελθόν. 

Η ενεργοποίηση της Δύναμης «Δέλτα» έρχεται σε συνέχεια της πραγματοποίησης του Συμβουλίου Άμυνας χθες στο Πεντάγωνο. Προφανώς και απόφαση του Συμβουλίου είναι η ενεργοποίηση της δύναμης «Δέλτα» με μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και αερομεταφερόμενες δυνάμεις να συμμετέχουν σε ένα σενάριο που θέλει κυρίως την αντιμετώπιση αποβατικής ενέργειας.
Η άσκηση ενεργοποίησης της δύναμης «Δέλτα» είναι ευρείας έκτασης και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται ακόμη και ανακατάληψη βραχονησίδας.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ:
«Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, κατόπιν εντολής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, από Αρχηγό ΓΕΕΘΑ διετάχθη άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής».
Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».
Μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι στα Δωδεκάνησα ξεκίνησε άσκηση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Πάνος Καμμένος εύχεται απλά “καλή επιτυχία στην άσκηση”. Η εντολή δόθηκε για κινητοποίηση των δυνάμεων στα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: