Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Καστανιές: Πολιτικό άσυλο ζητά ο Τούρκος που πέρασε μεθυσμένος τα σύνορα

Πίσω του θέλει να αφήσει τη ζωή του στην Τουρκία ο 42χρονος Τούρκος πολίτης, ο οποίος πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τελωνειακούς αστυνομικούς και στρατιώτες, οι οποίοι μάλιστα πυροβόλησαν και στον αέρα στην προσπάθειά τους να τον αποτρέψουν. 
Ο 42χρονος έχει καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο στη χώρα μας και σύμφωνα με όσα είχε πει στην αρχική του κατάθεση θέλει να μεταβεί στη Σουηδία όπου βρίσκονται τα παιδιά του.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε σύμφωνα με το thrakinea.gr ότι την ώρα που πέρασε τα σύνορα ήταν μεθυσμένος. Το δικαστήριο του επέβαλε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

Η σύλληψη
Οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν, έλεγαν ότι τέσσερις Τούρκοι πολίτες σε κατάσταση μέθης προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Οι Τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να τους αποτρέψουν. Υπήρξαν πυροβολισμοί από την μεριά των Τούρκων στον αέρα για εκφοβισμό. Οι τρεις από τους τέσσερις Τούρκους πολίτες ακινητοποιήθηκαν, ενώ ο τέταρτος πέρασε τη συνοριακή γραμμή και βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος. Μόλις πέρασε τα σύνορα συνελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είναι περίπου 40 ετών. Είναι Τούρκος πολίτη, κουρδικής καταγωγής από τα Άδανα. Επάνω του είχε ταξιδιωτικά έγγραφα, όχι όμως και βίζα για να περάσει στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες αστυνομικοί ήταν αδύνατον να έρθουν σε κάποια συνεννόηση μαζί του καθώς παρέμενε σε κατάσταση μέθης. Οι αστυνομικοί περίμεναν απλά να συνέλθει για να μπορέσουν να του πάρουν κατάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: