Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Πάσχα στις φυλακές της Τουρκίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Στην Αδριανούπολη για το πέμπτο επισκεπτήριο οι γονείς τους

Οι γονείς τους θα βρεθούν για πέμπτη φορά στην Αδριανούπολη, προκειμένου να έχουν ένα σύντομο επισκεπτήριο με τα παιδιά τους, ενδεχομένως και από κοντά, χωρίς την παρεμβολή του τζαμιού που συνήθως υπάρχει.

Το επισκεπτήριο θα γίνει στη μία το μεσημέρι, ενώ οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών νωρίτερα θα πάνε στο ελληνικό προξενείο προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.
 
Την πιο δύσκολη Μεγάλη Παρασκευή περνούν οι οικογένειες του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, καθώς οι δύο στρατιωτικοί μας παραμένουν για 36η ημέρα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Σήμερα οι γονείς των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα περάσουν για ακόμη μια φορά το κατώφλι των φυλακών, ενώ δεν αποκλείεται για πρώτη φορά να δουν τα παιδιά τους χωρίς να υπάρχει ανάμεσα το διαχωριστικό τζάμι.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που όπως φαίνεται δεν αποκλείεται να έπεσαν και θύματα μιας καλοστημένης τουρκικής παγίδας.
Ωστόσο οι ελπίδες για ταχεία αποφυλάκιση φαίνεται να εξανεμίζονται και μάλιστα υπό τις παρούσες συνθήκες έντασης που επικρατούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε στελέχη των ΕΔ στη φρεγάτα «Λήμνος» είπε πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον χρόνο επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Μόλις της περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είχε προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις, θέτοντας θέμα για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς και παραπέμποντας το όλο θέμα στην τουρκική Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να δείξει την εικόνα ευνομούμενου κράτους.

Η Αθήνα έδωσε «πληρωμένη» απάντηση στην Άγκυρα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα ακόμα μπαράζ δηλώσεων και από τις δύο πλευρές. Οι γονείς των δύο στρατιωτικών θα επισκεφθούν και το ελληνικό προξενείο, όπου θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: