Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Προσγείωση 5 Α.Τ.Ι.Α. σε χωριό των Ιωαννίνων, το 1979

Οι κάτοικοι του χωριού Καταμάχη, του Δήμου Δωδώνης των Ιωαννίνων, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ενός συγκλονιστικού περιστατικού, το απόγευμα της 14ης Δεκεμβρίου του 1979.
Ένας νεαρός σμηνίτης, ο Δημήτρης Μηλιώνης, ο οποίος βρισκόταν με άδεια στο χωριό του, αντιλήφθηκε στον ουρανό το απόγευμα της ίδιας ημέρας, περίπου στις 18:45, ένα περίεργο φωτεινό αντικείμενο σφαιρικού σχήματος.

Το παράξενο αντικείμενο κατευθυνόταν προς την περιοχή του βουνού, απέναντι από το χωριό του και συγκεκριμένα στο μοναστήρι, στην τοποθεσία Διαλώνια. Εκεί, σύμφωνα με την περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα, το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο απλώς “κάθισε”.
Ο νεαρός μπήκε στο σπίτι του και φώναξε τους γονείς του, αλλά και άλλους συγχωριανούς του, για να δουν το πρωτοφανές θέαμα. Σε λίγα δευτερόλεπτα, τέσσερα όμοια ιπτάμενα αντικείμενα πέρασαν πάνω από το χωριό τους, με την ίδια ακριβώς κατεύθυνση.
Στη συνέχεια και τα πέντε άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα ανυψώθηκαν και σε σχηματισμό “Π” πήραν άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μηλιώνη, η λάμψη που δημιούργησαν έδινε την εντύπωση ότι έπιασε φωτιά ολόκληρο το βουνό.
Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από 15 περίπου συγχωριανούς του νεαρού σμηνίτη.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 15/12/1979…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 15/12/1979
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 15/12/1979
https://strangepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: